Fikk Aksel Hennie til å kaste skjorta

19. mai 2009 kl. 00:00
YOGA FIRE ER SEG SELV: APOLLO, ALIS, DANSKEN, POSEN OG DOKTOR'N (MTG)

Klovner I Kamps suksess gikk dem ikke til hodet, men etter mange år som rappere trakk gruppen seg ned i Oslos rockeundergrunn (og litt i Los Angeles) som Yoga Fire.

Med Apollo (og nå det ferske medlemmet Posen) på laget.

Kvintetten følger opp flere gateoppvarmere med sin offisielle debutsingel «Slepp Johnny fri», dedikert til bandets sagnomsuste manager Johnny Trebein.

– Han er en flott og sammensatt fyr som opprinnelig er snekker, og når han kommer for å rydde opp, blir det som oftest mer rot, forteller Dansken til 730.no.

– Men han er en gammel kompis som alltid har vært med og som alltid vil være med. En skikkelig kul kar. Låten referer til en periode hvor han sonet hjemme med fotlenke, noe vi synes var helt unødvendig. Vi mente han burde være fri.

Singelen blir akkompagnert av en nullbudsjettvideo hvor Aksel Hennie, Nicolai Cleve Broch, Trond Fausa Aurvåg, Fridtjof Såheim og Håvard Bakke har rollen som Yoga Fire, method acting style.

Kjendisregissøren har neppe vært med på en like jovial innspilling.

– Det ble drukket ganske tett både foran og bak kameraet, og dette er første gang Marius Holst har ropt «mer vin på settet, mer vin på settet» under en shoot.

Les også: Alexander Rybak forteller 730 at han elsker Klovner I Kamp.

Dansken sier at skuespillerne gikk veldig inn i sine roller, som skapte mye energi. En nødvendighet når det kommer til «no bud-videoer» hvor alle stiller opp gratis.

– Når man ser den, merker man at alle har hatt det gøy, og selv synes jeg det er stas å se en person (Fridtjof Såheim) med identisk mageregion som meg sjæl.

(Saken fortsetter nedenfor.)


Det ble nødt til på bli et dugnadsprosjekt, for tidene har forandret seg og det er vanskeligere å få folk til å kjøpe musikk. Selv for eks-hip-hop-popstjerner.

– Det koster mye å drive og drifte en gruppe, og økonomisk sett er det en utfordring å leve av dette prosjektet. Vi merket at noe var i ferd med å skje allerede under Klovner-konsertene når alle kunne tekstene på låtene mens platesalget ble lavere. Etter showene ba folk oss signere brente CD-er, noe som er litt surt når man har investert både tid og penger i det man gir ut. Men jeg tror vi bare er i en mellomfase og at vi får en holdningsendring.

Du kan støtte gutta ved å laste ned «Slepp Johnny fri» her. (iTunes)

Yoga Fire spiller på Roskilde, hvor man også får oppleve årets eneste Klovner-konsert, og på Hovefestivalen utenfor Arendal.

Opptredender som bør kunne friste.

– Sjangermessig er vi litt i tåka, noen kaller oss piggtrådrock eller skranglerock. Men det som er sikkert er at Yoga Fire er et skikkelig liveband. Vi er ikke Madrugada, men vi spiller med livet som innsats, avslutter Dansken alvorlig.

Nedenfor er to av Yoga Fires gamle videoer. Intervju med Johnny Trebein finner du hos Massiv.