Hopp til hovedinnhold
Throwback: Sigrid på Øya❤️ (Aurora Henni Krogh/730.no)

9 norske artister deler sine beste festivalminner ☀️

Sommer betyr festivaler.

Eller i hvert fall festivalminner?

Vi er ikke alene om å savne en normal sommer.

Vi skulle gjerne vært på en plen et eller annet sted i det ganske land og nyt det beste av det musikk-Norge har å by på.

Men korona vil det annerledes.

Så, mens vi krysser fingre og tær og håper at sommeren 2021 blir LITT annerledes enn 2020, kan vi like gjerne mimre litt tilbake til bedre tider.

730.no spør ni norske artister om deres beste festivalminner.

Se hva de svarer nedenfor.

(@sakuzumaki)

Brenn.

Hva er deres beste festivalminne? 

− Det må være da vi avslutta Rising-scena på Roskilde. På grunn av et mildt tilfelle av overtenning endte vi opp med å invitere 5000 på nach på campen vår fra scenen. Måtte etter konserten gå en liten omvei inn til campområdet for å prøve å unngå̊ å bli sett av folkemengden. Var litt for slitne og fikk kalde føtter. Men guri malla for en kveld, haha!

− Må si at å henge opp ned i taket kl.00:30 på Bryne i en god og varm tilstand var like gøy. Trenger ikke være foran 5000 liksom. Selv om det var latterlig gøy.

(Jonathan Vivaas Kise)

Sigrid

Hva er ditt beste festivalminne? 

− Jeg synes det er vanskelig å velge ett festivalminne når vi har så sjukt mange kule festivaler i Norge…

− Backstage på Sommerfesten på Giske, Amfiet på Øya, fjelltur på Vinjerock før lydsjekk, Aafk-hymna fra scena på Jugendfest, konsert i siste liten på Pstereo med reisetrøbbel. Åh, savner å spille… ❤️ Men et av de fineste minnene må nok være fra Træna-festivalen i 2017 da vi spilte i motvind med utsikt til helt vill natur, etterfulgt av en laaang båttur med Julie Bergan og gjengen hennes. Det er så sjukt koselig å treffe andre band på tur ❤️

(Sony)

Hkeem

Hva er ditt beste festivalminne? 

− Mitt beste festivalminnet må nok være være starten på karrieren. Når jeg opptro på Stavernfestivalen. Vi hadde ikke store forventinger, og vi trodde at det bare var 20 – 30 stykker som skulle komme å se på, men vi tok visst feil. Fem minutter før konsertstart så var det stappfullt – og vi fikk en 5-er fra VG 😍

− Det føltes veldig bra, og det var da jeg liksom skjønte at dette her er starten på noe stort 🔥

(privat)

Victoria Nadine

Hva er ditt beste festivalminne? 

− Jeg hadde nettopp kommet hjem fra Spania, og da mener jeg for et par timer siden, også plutselig spurte venninnen min om jeg ville slenge meg rundt å bli med på Stavernfestivalen. Jeg var jo sliten og hadde heller ikke billett, men brått så var det noen som sendte meg melding og sa at hun kunne gi bort sin (sjukt snilt). Det var helt uplanlagt og helt i siste liten, men endte opp med å bli så gøy og så fint. Husker spesielt Sondre Justad sin opptreden. Da stod jeg med munnen full av kyllingvinger samtidig som jeg sang med på «Riv i hjertet» ❤️ Husker at jeg nøt det øyeblikket så sjukt!

(Marcus Wilter/GR:OW)

Amanda Delara

Hva er ditt beste festivalminne? 

− Mitt beste festivalminne er fra Slottsfjell 2017. Det var en av mine første festival opptredener. Kommer aldri til å glemme hvor vilt det føltes å se så mange mennesker samlet. Det morsomste var å avslutte hele showet med alle mine venner på scenen; New Generation style!

(Christopher Polk/Getty)

Kygo

Hva er ditt beste festivalminne? 

− Merker det er vanskelig å velge, men å få spille hovedscenen på Coachella i 2018 er nok veldig høyt oppe på listen!

− Det var absolutt en ganske vill opplevelse. Jeg spilte fredagen begge helgene og brukte ganske så mye tid i forkant på å forberede showene. Husker jeg var rimelig nervøs før jeg gikk på scenen så sånn sett var det nok mest nervøsiteten jeg kjente på akkurat før og under konsertene. Men å gå av scenen og vite at alt gikk som det skulle var en utrolig deilig følelse!

(Instagram/emmasteinbakken)

Emma Steinbakken

Hva er ditt beste festivalminne? 

− Øya i fjor. Det pøøøøøøøsregnet hele dagen og jeg og mine beste venninner sto sju timer foran hovedscenen for å passe på at vi kom nærmest gutta. De første timene sto vi faktisk helt alene. Vi var gjennomvåte mange timer før de skulle begynne å spille, men det ble likevel tidenes konsert. Helt foran. (Elsker deg Chirag!)

(Instamgram/svalre)

SVAL

Hva er ditt beste festivalminne? 

− Min beste festivalopplevelse var i 2017. Jeg og venninna mi dro til Århus midt i eksamenstiden for å se Frank Ocean på Northside. Han hadde ikke spilt live på en god stund og Northside var første konserten han skulle ha på turneen sin. Det hadde regnet hele dagen, så vi var dekket av gjørme, men det er jo gjerne litt av festival-følelsen. Vi var litt stressa for at han skulle avlyse, så da han endelig gikk på en time etter han skulle kunne vi endelig slappe av. Konserten var magisk. Frank chillet i sin egen verden med in-ears i form av det største headsettet jeg har sett. Overall 10/10 stemning!

(Warner)

Julie Bergan

Hva er ditt beste festivalminne? 

− Synes det er vanskelig å velge mitt beste festivalminne, for det er SÅ mange! Jeg har hatt så utrolig mange fine festivalopplevelser de siste årene. Både som deltaker og artist.

− En festival jeg husker veldig godt fra i fjor var Opptur i Bodø. Været var så utrolig deilig, stemningen var der fra jeg satte fot på scenen og jeg dansa så mye i publikum til de andre artistene etter jeg var ferdig. Fikk kake i trynet av Steve Aoki og den var det så mye sukker i at jeg var hyper i mange timer etterpå. Haha. Det er jo også litt spesielt i Nord på sommeren når det aldri blir mørkt.

− I tillegg var også Jugendfest i fjor en eneste stor drøm!

− Utenom de to var det jo selvfølgelig veldig spesielt når jeg fikk være med Alan Walker på Coachella 2018. Det er vel en av de største scenene jeg noen gang har stått på og publikum så langt øye kan se. Det er jo også litt rart å møte på noen av de største artistene i verden på backstage! Så fikk jeg jo også sett den legendariske konserten til Beyoncé der….. Villeste konserten jeg har sett i hele mitt liv!!!

− Nei, shit ass. Festival er LIVET 😭❤️

Se også:

Sommerens fineste norske sang har fått video ☀️

Nyeste saker fra 730.no

Les mer