Hopp til hovedinnhold
Øya 2019 var kos! Dessverre blir det ingen festival i sommer (Alvin Santos for 730.no)

Det blir ingen store festivaler i Norge i sommer

Store konsertopplevelser som Oslo Sommertid og VG-lista 2020 er allerede avlyst på grunn av koronaviruset.

Nå kommer resten av festival-Norge til å følge etter.

Lørdag ettermiddag bekrefter kultur- og likestillingsminister Abid Raja at forbudet mot å holde konserter og andre arrangementer med over 500 deltagere forlenges til 1. september. Dette forteller han i en pressekonferanse, videreformidlet av blant andre NRK.

Øyafestivalen sendte for få minutter ut en pressemelding hvor de bekrefter at årets festival avlyses som følge av forbudet. 

Dette er en tung dag. Vi er mange som har jobbet mye og lenge for å lage nok en unik festivalopplevelse i Tøyenparken, med en fantastisk rekke artister, digg mat og drikke, nye miljøtiltak, engasjerte frivillige og topp stemning. Men selv om vi er lei oss i dag, er vi samtidig lettet over at myndighetene endelig kommer på banen med klare og langsiktige bestemmelser. Vi har full forståelse for at hensyn til helse må gå først. Nå er det bare til å brette opp ermene og starte på nytt.Vi vil jobbe for at Øyafestivalen 11. – 14. august 2021 skal bli den beste utgaven av festivalen noensinne, i en grønn og fin Tøyenpark full av bra folk!

Dette skriver Tonje Kaada, daglig leder i Øyafestivalen.

I pressemeldingen bekrefter Øya at kjøpte festivalpass vil refunderes. Det vil også være mulig å overføre billetten til 2021.

Forbudet gjelder også for store idrettsarrangementer som Norway Cup.

Beslutningen for arrangementer med under 500 deltakere vil komme førstkommende torsdag, skriver NRK

Oppdatert:

Stavernfestivalen melder også om avlysning, men kan i skrivende stund ikke bekrefte at billettkjøpere får refundert pengene. Festivalen lover å ha en avklaring innen 29. mai.

Palmesus i Kristiansand tilbyr overføring av billett til 2021, eller refundering dersom man ønsker det.

Skulle du på en annen festival? Følg med på festivalens nettsider eller kontoer i sosiale medier for info om eventuell refundering.

Se også: Topp 9 norske sanger som kom denne helgen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer