Hopp til hovedinnhold
PÅ TIDE Å BESØKE EN GYLDEN KLASSIKER? (USA NETWORK)

Fem perfekte sommerserier du kan binge

PÅ TIDE Å BESØKE EN GYLDEN KLASSIKER? (USA NETWORK)

Mai måned markerer begynnelsen på særdeles mye bra. Skolefri nærmer seg, varmen er i lufta, feriepenger er rett rundt hjørnet, fellesferien kan skimtes i horisonten, samtidig som røde dager utgjør omtrent halve kalenderen. 
Men, våridyllen bringer også litt kjiper ting med seg – i hvert fall for TV-titterne blant oss. 
Mai er også høysesong for alt av sluttepisoder og seriefinaler, og mange av favorittshowene våre går inn i pausetid frem til høsten igjen – om de i det hele tatt kommer tilbake (Scandal-fans, vi føler med dere). 
I den anledning har vi satt sammen en liten, men viktig liste over binge-vennlige serier som byr på bra sommerstemning, og ikke minst potensielle fluktmuligheter dersom været mot all formodning ikke holder.
Her er fem perfekte sommerserier: 
1. Pacific Blue
Strand, action og svidd gummi; denne TV 2 Zebra-juvelen hadde alt. Historien om Victor, Chris, Cory, T.C. og resten av Santa Monicas sykkelpatrulje var som en Baywatch på hjul og fortjener all skryt i verden for det. 
Blandingen mellom lett gjengkriminalitet, råkule sykkeltriks forsterket av skarp kamerabruk, fengende intriger og litt for trange shorts er fortsatt uslåelig 20 år etter. For ikke å snakke om svært maratonvennlig. 
 
Guilty pleasure-serien man kan være stolt av.  
 

2. Gravity Falls
For de av oss som er glade i animasjonsserier for voksne uten å ville gå Rick and Morty-veien, er denne et glimrende alternativ. 
Tvillingene Dipper og Mabel Pines blir sendt til Gravity Falls for sommeren, hvor deres grand onkel «Gruncle» Stan driver en svindelsjappe / museum for magiske mysterier, noe den lille småbyen er full av. På ekte. 
Serien byr også på en rekke solide gjesteroller, som Jennifer Coolidge (A Cinderella Story), Kyle MacLachlan (Twin Peaks), Mark Hamill (Star Wars), NSYNC-medlem Lance Bass og Parks and Recreations Nick Offerman. 

3. Lost
Fordi du ikke trenger å ty til Ex on the Beach for å få bra drama på en strand. 
Nå, 730-staben har en spesiell forkjærlighet for Oceanic flight 815 og dets overlevende, så Lost er alltid en passende serie å binge for oss. Men, finnes det egentlig noe mer sommerlig enn en haug med folk som styrter på Hawaii og farter rundt i jungelen i seks sesonger? Neppe. 
Les også vår hyllest til seriens sterkeste episode i anledning dens 10. jubileum.  

4. True Blood
Verden er kanskje ikke like vampyr-besatt som den var i Twilight og The Vampire Diaries-dagene, men vi kjenner allikevel at det er på høy tid å ta en tur tilbake til de våte sumpene i Bon Temps, Louisiana.
Gjennom syv sesonger skapte Anna Paquin og Stephen Moyer blodbrusende drama som fae-mennesket SOOKEEHh Sookie og vampyr-Bill – for ikke å glemme Alexander Skarsgård som den litt intense Eric. 
Vi er litt usikre på om det er den konstante lyden av sirisser, den skarpe sola og lyden av stekende vampyrhud, eller bare karakterenes tendenser til å alltid kaste klærne sine som gjør det, men alt ved True Blood bare skriker sommer for vår del.

True Blood er tilgjengelig hos HBO Nordic.

5. Revenge
Emily Thorne (spilt av Emily VanCamp) flytter inn i et strandhus i Hamptons, og blir nabo med den styrtrike Grayson-familien. Hun har dog en hemmelig agenda; Grayson-familien fikk nemlig Emilys far uskyldig dømt for forræderi da hun var liten. Emily endte opp på ungdomsanstaltet, rakk ikke komme ut før faren ble drept av medfanger. Nå er hun ute etter hevn. 
Den psykologiske thrilleren er delvis basert på den klassiske Alexandre Dumas-romanen The Count of Monte Cristo, og leverte ypperlig drama over 4 sesonger med totalt 89 episoder. 
Sexy, saftig og såpe opera-aktig – hva annet trenger man egentlig for å komme seg gjennom sommeren? 


Nyeste saker fra 730.no

Les mer