Hopp til hovedinnhold
TING HAR FORANDRET SEG EN DEL FRA SESONG 1 - IKKE ALT FOR DET BEDRE (NRK)

Fem ønsker for sesong 6 av Side om side

TING HAR FORANDRET SEG EN DEL FRA SESONG 1 – IKKE ALT FOR DET BEDRE (NRK)

Norges aller største TV-skatt etter Ane Dahl Torp på trønder-mål, Side om side, er i disse dager i full gang med innspilling av sin sjette sesong. 
Sesongen, som ventes til høsten, blir den aller første siden publikumsfavoritt Jon Almaas forlot den populære NRK-skuten til fordel for en balje hos TVNorge i fjor. 
Med et trekkplaster mindre må nok Granlis merksnodige, men elskverdige nabolag jobbe litt for å fylle tomrommet etter Almaas og hans Christian «Cooper» Kopperud. 
Vi kan muligens forvente en rekke endringer i dynamikken blant Jonas, Lisbeth og Co – og vi har et par forslag til hvordan NRK kan sørge for at den kommende sesongen blir minst like solid som resten av serien. 
Her er våre fem ønsker for nye Side om side:
1. Gullestad burde få seg en kone


Nabolagets utkårede målskive for alt av slemme vitser Rolf Emil Gullestad (Hans Morten Hansen) er kanskje ikke en del av Granlis innerste sirkel, men rogalendingen har jaggu stått på og levert komediegull fra sidelinjen de siste fem årene. 
Av den grunn syntes vi det er på høy tid at Gullestad får litt gull igjen, og da spesifikt i form av en kvinnelig livspartner. 
Etter x antall år som æresmedlem av Granlis grasiøse singelklubb, er det på tide at Gullestad får lov til å henge fra seg t-skjorten og få satt en ring på fingeren. 
Bare tenk på det potensielle bryllupet i matchende dress og kjole fra Felleskjøpet. De kan forlate kirken på gressklipperen hans. Mulighetene er uendelige. 
2. Frode må få konsekvenser
 VI FORTJENER BEDRE, FRODE (NRK)

Som vi har påpekt tidligere i vår dekning av Norges morsomste serie, er vi ikke store fans av Tore Sagens Frode Pedersen-karakter. 
Gubben er særdeles usympatisk, manipulerer de rundt ham til å tilpasse livene sine akkurat slik det passer ham, osv. 
Men hva kan man egentlig forvente av en far som prøver å presse alkohol på ungene sine fordi han syntes de er tapere uten? 
Generelt trenger vi at de rundt Frode, og spesielt da Lisbeth (Pernille Sørensen), blir strengere med ham og ikke lar ham slippe unna med douchebag-faktene sine i like stor grad. Mamma Britt må muligens slutte å vaske klærne hans for ham også. 
Det skal ikke så mye til før vi faktisk kan like Frode Pedersen, og det hadde vært så fint å faktisk ha en sesong i denne serien hvor vi ikke bar nag til ham. 
3. Celine må rense livet for Christian Kopperud
 HVORDAN BLIR LIVET UTEN CHRISTIAN FOR CELINE? (NRK)

Det største spørsmålet som står igjen etter Christians avskjed er selvsagt hva som skjer med Celine (Hvalers Charlotte Frogner) nå.
Tidligere har mor hatt nok å styre med for å distrahere seg selv fra et famlende familieliv, som blant annet en av og på-stilling som festplanlegger og en svært lukrativ karriere som romanseforfatter. 
Nå når Celine dog blir uten Christian for første gang på gud vet hvor lenge, står hun alene og må finne seg selv som enslig (forhåpentligvis uten å måtte ta en tur til India igjen). Det kan by på gode forandringer fra forrige sesong, hvor hun egentlig tilbrakte mesteparten av tiden som ganske stakkarslig blant snerpete «venninner» og nabolagets homofile. 
Det vi trenger å se er en sterkere og uavhengig Celine, mer som hun var tidligere i serien – dere vet, i de sesongene NRK ennå ikke har fått tillatelse til å legge ut på nett-TV. 
4. Lisbeth må få inn noen seiere mot Celine
 VANLIGVIS BER VI IKKE OM MER DÅRLIG ENERGI MELLOM FOLK, MEN … (NRK)

Så lenge vi er innom emnet selvsikre og hardbarka Celine; vi trenger å se et comeback til den semi-pågående beefen med Lisbeth som vi ble servert tidligere i serien.
Den subtile dissingen, de intensene følesene som ligger rett under overflaten hver gang de møtes, og den smålige gni-det-i-fjeset-på-deg-holdningen som dukker opp når en av dem endelig vinner… Det er en uslåelig barnslighet som savner. 
Og det ville ikke vært ille om Lisbeth faktisk fikk inn noen seiere også. Lisbeth har en tendens til å ende opp med det korteste strået (se punkt 2)
5. Mer kvalitetstid med Jonas og Frode
 BROMANCE SØKES I GRANLI (NRK)

En av tingene vi virkelig falt for ved serien da vi først ble introdusert for den (ja, vi vet vi maser mye om de første sesongene, men vi savner dem ok?), var den umiddelbare alliansen mellom Frode og Jonas (Vidar Magnussen). 
Det er noe veldig relaterbart ved to voksne, men allikevel relativt barnslige menn, som samarbeider om de dummeste av problemer og scenarioer. 
De siste årene har dog fokuset blitt satt over på ting som kanskje ikke er like barnslige. Jobber har forsvunnet, stebarn har dukket opp og Granli-livet hadde plutselig ikke like mye plass til Frode og Jonas som roter rundt og vedder om hvem som kan få mest skritt på skrittellerne sine og få Gullestad til å spasere nedover gaten i blanke messingen. 
Denne kameratsligheten trenger et comeback, om det så bare pittelitt i hver episode. Pittelitt. 
Bonus-ønske: Vi må få tilgang på introsangen snart
Til tross for utallige forespørsler sendt i løpet av de siste fem årene har vi ennå ikke fått en full versjon av Side om sides latterlig fengende introlåt. Pengene våre er her, det er bare å ta dem – bare gi oss låten, før den havner nedi det samme sorte hullet hvor rettighetene til sesong 1 og 2 forsvant. 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer