Hopp til hovedinnhold

Fem Netflix-serier du bør sjekke ut

Å finne noe å se på Netflix er det vanskeligste i hele verden gange tre tusen. Ofte sitter man i sofaen, klar med måltidet man har gledet seg til, og ender bare opp med et endeløst søk etter verdig underholdning. Samtidig som maten blir kald 🙁

 
Navnene på listen vår er nok gammelt nytt for noen, men viser det seg at du har oversett disse perlene burde du ta en titt. Eventuelt se alt på nytt. <3

PS: To av seriene er ikke tilgjengelig hos norske Netflix akkurat nå, så vi anbefaler at du bruker en VPN-tjeneste for å se noen av dem, så lenge det fortsatt er mulig. Se hvordan nederst. 

Fem Netflix-serier du bør sjekke ut:

Shameless US (komedie-drama)

Du er dødsheldig om du ikke har sett Shameless ennå. TV-programmet er en remake av den britiske serien med samme navn, dog denne er minst nitten ganger bedre.

Shameless handler om den ganske dysfunksjonelle familien Gallagher, som bor i den litt mindre koselige delen av Chicago. Far i huset (Frank) er alkoholiker/hobby-narkoman og ikke spesielt flink til å ta vare på sine seks barn. Han er mest opptatt av å skaffe penger til alkohol/dop ved hjelp av uortodokse metoder, typ knekke foten og saksøke noen. Vi får se kidsa vokse opp og hvordan de klarer seg i hverdagen. Det er både morsomt og trist.


Trailer fra sesong 1:


Bonusgrunn:
Det er 61 episoder ute (!), og serien blir bare bedre jo mer du ser. Sjette sesong startet 10. januar.


Passer for:
De som vil seg selv godt her i livet, og trenger en unnskyldning for å ha serie-maraton.


Hvor?
 De to første sesongene ligger hos norske Netflix. (Resten kan søkes opp ved hjelp av Google. ) 

The Inbetweeners (komedie)

Uten å overdrive så er denne serien meget fantastisk. Vår protagonist, den litt snobbete Will, må starte på offentlig skole etter foreldrenes skilsmisse og passer ikke helt inn. Det tar litt tid, men han får fort tre venner: Jay, Simon og Neil, som alle har særegne personligheter.

Jay er stolt medlem av den infamøse «caravan club», hvor han selvsagt alltid fikser babes (nope). Neil er en sindig kar. Simon er ulykkelig forelsket i Carli, som han forgjeves prøver å få seg noe på.

Vi følger den noget spesielle firkløveren gjennom en del forunderlige situasjoner, hvor målet som oftest er å ha sex.


En av mange favorittscener:

Bonusgrunn: Du kommer til å føle deg veldig bra, og glad for at du ikke er 17 år lengre.
 
Passer for: De som liker britisk «coming of age»-pute-TV, fordi det er til tider ekstremt vondt å se på. Eller «delightfully awkward», som BBC sier.


Hvor?
Alle sesongene er tilgjengelig hos norske Netflix.

Archer (tegneserie-komedie)

Det tar kanskje et par episoder før du helt føler denne serien, men det er veldig verdt det. Sterling Archer er en super-spion for ISIS (litt uheldig navn i disse dager), som er verdens største narssisist. I tilleg er han misogynist, rassist, alkoholiker (fungerende, mind you), og tja generelt en utrivelig type. Han er morsom, da.

Serien handler kort og godt om dette agent-byrået som er drevet av Archers mor. Hun er like ille som han er, og det er forresten resten av de som jobber der også. Eneste karakteren som er litt innafor er agenten Lana, som også er Archers eks-kjæreste.


Trailer for sesong 1:


Bonusgrunn:
LAAAaAAAnAAAAAAAa 


Passer for:
De som ikke blir lett fornærma, og liker blod og gørr og sex og sånn.


Hvor?
 Alle seks sesonger tilgjengelig hos norske Netflix.


QI
(humoristisk panel-program)

Gammel klassiker, men fortsatt fantastisk. QI (Quite Interesting) er noe av det beste som finnes av britisk TV. Det er ufattelig underholdende og veldig interessant. Du tror kanskje du vet noe, men etter å ha sett QI vet du at du ikke vet.

Det er vel et slags gameshow, bare med diffuse regler. Quizmaster alias Stephen Fry er heller ikke helt sikker på hvordan man får poeng, eventuelt minuspoeng. For om man svarer feil blir det trekk. I hver episode får man vite ekstremt mye obskurt, som man egentlig aldri har behov for å kunne. Stephen har alltid mange koselige gjester, i tillegg til den fjasete Alan Davies.


Et av mange artige øyeblikk:
Bonusgrunn:
Alle deltagerne har buzz-knapper med helt egen lyd. Det kan være alt fra dyrelyder til (u)kjente sitat.


Passer for:
De som liker britisk humor, de som liker å plage andre med festlige fakta, og de som tror de vet alt.


Hvor?
Tre sesonger er tilgjengelig hos britiske og italienske Netflix.

Bob’s Burgers (tegneserie-komedie)

Hele serien dreier seg rundt Bob Belcher, familien hans, og burgersjappen de driver. Åååh, karakterene i Bob’s Burgers er en gave verden ikke fortjener. Spesielt Tina <3, som er Bobs eldste datter. Hun liker gutter, rumper, hester, Jimmy Junior (sønnen til Bobs nemesis), Jimmy Juniors rumpe, zombie-gutter, rumper, og skriver fanfiction som handler om å kline med zombie-gutter.

Louise er den smarte i flokken, og Gene liker å lage fise-lyder på keyboardet sitt. Linda er Bobs kone, hun er hella dramatisk og elsker musikaler.


Et lite innblikk i livet til familien Belcher:


Bonusgrunn:
Tina Belcher.


Bonus-GIF:
Passer for:
Alle!


Hvor?
Sesong 1-4 er tilgjengelig hos amerikanske Netflix.

Forhåpentligvis har du nå funnet noe å se på, slik at du kan utsette alle dine plikter enda litt til. Sjekk hvilke sesonger som er tilgjengelig her og der her. (Bare søk opp en serie og trykk på «seasons».)


Pro tip:
Appen Hideman VPN funker utmerket til å se for eksempel amerikansk Netflix på nettbrett/iPad. Link til Android her, iOS her. Om du spanderer på deg to dollar har du fri tilgang til ganske mange land, ellers er det 7 timer gratis tilkobling.


Pro tip 2.0:
Bruker du den gode, gamle datamaskinen anbefaler vi tilleggsfunksjonen Hola. Helt gratis, og grådig grei og lett å bruke.

Se også: 6 grunner til å sjekke ut Scream Queens

Les mer