Hopp til hovedinnhold
PERNILLE SØRENSEN OG TORE SAGEN HAR SPILT NORGES SØTESTE EKTEPAR I FEM ÅR. (NRK)

Fem grunner til at Side om Side fortsatt er Norges morsomste serie


PERNILLE SØRENSEN OG TORE SAGEN HAR SPILT NORGES SØTESTE EKTEPAR I FEM ÅR. (NRK)

Da Tverlandsdronninga Marie Blokhus (Maria Lerke) droppet ut av NRKs Side om Side i fjor uten noe forvarsel, markerte det starten på en usikker periode for storsuksessen. Charlotte Frogner (som spiller Celine «Cooper» Kopperud) var nybakt mamma og uteble store deler av sesongen. Og som om det ikke var nok at to av hovedkarakterene var borte, så ble det også kjent at trekkplasteret Jon Almaas hadde signert ny kontrakt med TVNorge, og var på vei ut av serien.


Etter tre plettfrie sesonger som bare ble bedre og bedre, spredde det seg nå en frykt blant seerne: Var dette begynnelsen på slutten for gjengen på Granli? 


Men om det var noe den fjerde sesongen beviste, så var det at Jonas (Vidar Magnussen), Frode (Tore Sagen), Lisbeth (Pernille Sørensen) og Gullestad (Hans Morten Hansen) ikke har noen problemer med å styre skuten selv. Med litt hjelp av de sjarmerende nykommerne Henriette Marø og Steinar Sagen, presterte Side om Side igjen å levere kvalitetshumor uten like til de tusen hjem. Årets sesong er ingen unntak. 


Det finnes mange grunner til at Side om Side fortsatt er Norges morsomste. Mange av dem er åpenbare, som det faktum at Vidar Magnussen, Charlotte Frogner, Pernille Sørensen og Jon Almaas er alle genier og kan gjøre enhver situasjon hysterisk. Men, det finnes også en gjeng støttespillere som ikke må glemmes.


Her er fem av seriens mest undervurderte stjerner:
#1: Feng Selv om det var veldig godt å ha Charlotte Frogner tilbake etter mammapermisjonen, så var det nok Feng vi savnet aller mest. Den lille moteriktige pommeraneren, som ofte minner mer om en gigantisk hårklump enn en hund, har i løpet av de siste fem årene sjarmert seg rett inn i hjertene til det norske folk. Ikke siden Robert Stoltenbergs «Tommy» (hvil i fred <3) har vi vært så glade i en hund på norsk TV. Series lojale firbente maskot er fortsatt den ultimate scene stealer, enten han henger på Celines høyre- eller venstrearm (og det er jo tross alt bare det han gjør).  

#2: Rolf GullestadSelv om Gullestad hovedsakelig eksisterer som en målskive for nabolagets skarpe kommentarer, så er det først når han selv tar styringen at det blir klart hvor morsom Gullestad egentlig er. Enten han farter rundt i kilt, starter singelklubb, kjører gressklipper eller spanderer spitter naken nedover Granli, så er Rolf Emil Gullestad ekte gull. #3: Britt Pedersen Det er allmennkunnskap at svigermødre av natur er hysterisk morsomme, i hvert fall innenfor skjønnlitteratur. Av disse så er det faktisk genuint mulig at Britt Pedersen, Frodes mor, er den beste versjonen av karakteren. Arnhild Litleré gjør en rolle som er så latterlig, og samtidig så utrolig troverdig, og resultatet er ren kunst. Om Side om Side noensinne skal få en spinoff, så vil vi at den skal handle utelukkende om Britt som går på tur med stavene sine. 

#4: Celines to venninner, Isabelle og ???To roller som egentlig er så små at ikke begge to har navn engang (den ene av dem byttes forøvrig ut til tider), men som allikevel har en stor verdi i showet. Med spydige kommentarer og holdninger som er så dømmende og fæle at man egentlig bare ønsker å kaste noe etter dem, har Isabelle og ??? blitt essensielle deler av det som gjør Side om Side så bra som det er. Det er noe helt spesielt med karakterer som Isabelle, som spilles av Isabel Ødegård (ikke forvirrende i det hele tatt), som helt seriøst kan fortelle noen som Celine Kopperud at hun bør ha malt om stuen innen de har kommet tilbake senere på kvelden. 

#5: Rekvisitørene 


HVOR KAN JEG BESTILLE EN SÅNN? (NRK)

 

Sist, men så absolutt ikke minst, må vi gi en shoutout til de i serien som kanskje er mest undervurderte: rekvisitørene. Rekvisitter er ikke nødvendigvis det første man tenker på når man ser etter hva som er morsomt ved en serie, men i Side om Side er det absolutt viktig. Om man følger nøye med kan man få med seg noen fantastiske detaljer, som for eksempel en helt nydelig byste av Jon Almaas (over). Ellers så kan vi vel nevne at det finnes et par scener der bokstavdekorasjonene i Frode og Lisbeths hjem har blitt stokket om på, slik at de staver ord som er litt VEL grove for primetime NRK. 
Den femte sesongen av Side om Side går for øyeblikket på NRK hver lørdag. Om du ikke enda har sett det enda, er de to siste sesongene tilgjengelige her.PS: NRK, kan dere vennligst skaffe rettighetene til sesong 1 og 2 snart? 

Se også: Tarjei Sandvik Moes første TV-rolle siden SKAM 

 

Les mer