Hopp til hovedinnhold
true crime podcaster anbefalinger
Glad i true crime og podcast? Da bør du sjekke ut disse (Sara Høydahl/Podplay)

Fem gode true crime-podcaster du kan lytte til i påsken

Trenger du noe spennende på øret i ferien? We got you.

Mange nordmenn er glade i true crime året rundt. Det er ikke til å komme bort i fra. Men ettersom påsken er høytiden som forbindes med mord og mysterier, er det kanskje litt ekstra stemning for det på denne tiden av året.

730.no har derfor lett frem fem gode true crime-podcaster som kan gjøre påsken litt ekstra spennende.

Det flotte med podcast er jo at du kan gjøre så mangt samtidig som du får en god historie på øret. Noe som er perfekt for de som ikke har så lyst å sitte inne og stirre på en skjerm i det fine påskeværet for å få med deg påskekrimen.

Se også: Her er syv spennende filmer og serier du kan streame på TV i påsken

Så enten du trenger noe å lytte til mens du går en solotur på fjellet, soler deg i hytteveggen eller bare tar det helt lungt på sofaen.

Her er fem gode true crime-podcaster du kan lytte til i ferien.

Og ellers, om du vil.

Truecrimepodden

(Moderne Media)

Hvor: Spotify/Apple Podcast/Untold

Vi starter med en norsk klassiker som fyller fem år i år. I en halv dekade har Truecrimepodden servert en ukentlig dose med virkelige kriminalhistorier fra inn og utland.

Hver episode varier i omtrent 25-30 minutter, og har blir fortalt av programleder Pernille Radeid. Et godt valg for deg som ønsker en kort og konsis gjenfortelling av sakene, og nødvendigvis ikke er på jakt etter absolutt alt som kryper og går av detaljer.

Selv om podcasten omsider har endt opp bak betalingsmur, legges det fortsatt ut en episode i måneden gratis på Spotify. I skrivende stund finnes det litt over 200 episoder i arkivet, så her er det bare å velge og vrake.

Anbefalte episoder: Døden på rom 1046, Hinterkaifeck – revisited og Diatlov-passasjen del 1 og 2

Avhørt

(Batong Media og Podplay)

Hvor: Spotify/Apple Podcast/Podimo

I podcasten Avhørt gir programlederne Stein Morten Lier og Helge Moldver deg norske kriminalhistorier, både de mer kjente og de du kanskje ikke har hørt om før.

Har du for eksempel hørt den sjuke historien om torpedoen Jan Erik «Jannik» Iversen som hevder han fikk flere millioner kroner av Kjell Inge Røkke for å fjerne finans akrobaten Christer Tromsdal, et oppdrag som endte med at sistnevnte ble skutt på Frogner i Oslo?

Avhørt er lagt opp slik at hver sak blir grundig håndtert og utforsket over flere episoder. Her blir det også gjort flere intervjuer med de involverte i sakene, så denne er for deg som liker å gå grundig til verks.

Hver episode varer cirka mellom 30-60 minutter.

Anbefalte episoder: Alle episodene om Torpedoen og Milliardæren. It’s giving Exit irl.

Morbid

true crime
(Wondery)

Hvor: Spotify/Apple Podcast

Vi beveger oss over dammen, nærmere bestemt til Massachusetts og søstrene Alaina Urquhart og Ashleigh «Ash» Kelley. Duoen i Morbid er også to som virkelig tar et grundig dypdykk i sakene de tar for seg, og de gjør det hele med et stort hjerte og en aldri så liten dose med humor. Høres rart ut? La oss forklare.

True crime er naturligvis ikke noe å spøke med, ettersom dette er virkelige historier om flere forferdelige skjebner. Noe som er viktig å ikke glemme. Det gjør aldri Ash og Alaina.

Damene fokuserer i stor grad på ofrene i historiene, men de er heller ikke redde for å dele sine sterke meninger om menneskene som begår de mange groteske handlingene. Dette fører til noen sinneutbrudd, som ofte kan fungere som et slags humoristisk avbrekk i historiene som ellers er nokså mørke.

Dette er altså podcasten for deg som lar deg provosere av udugelig politiarbeid og korrupte rettssaler. Damene i Morbid lufter frustrasjonen for deg.

Episodene til duoen kan ofte strekke seg til 1 ½ time, men har du først startet skal det godt gjøres å legge den fra seg.  

Anbefalte episoder: The West Mephis 3 Part 1-4

Forsvinnings-fredag

true crime
(Podplay)

Hvor: Spotify/Apple Podcast/Podplay

Ok, la oss reise tilbake til Norge igjen. Sara Høydahl har drevet med true crime-innhold på sin YouTube-kanal i fire år. I 2021 utvidet hun sitt true-crime-universet med sin egen podcast.I likhet med serien hennes på YouTube har også podcasten fått navnet Forsvinnings-fredag.

På slutten av arbeidsuka dykker altså Sara ned i ulike forsvinnings- og drapssaker – nye og eldre, kjente og ukjente.

Dette er også en podcast for de som ikke har behov for mer enn de mest nødvendige detaljene. Hver episode varer omtrent i 20-30 minutter.

Anbefalte episoder: Plazakvinnen og Isdalskvinnen

Krimpodden

true crime
(VG)

Hvor: Spotify/Apple Podcast/Podimo

Ok, la oss reise tilbake til Norge igjen og en litt mer nyhetsbasert true crime-podcast. I Krimpodden tar VGs krimekspert Øystein Milli og programleder Thor-Erling Thømt Ruud for seg aktuelle kriminalsaker som preger nyhetsbildet i Norge.

Her kan du for eksempel holde deg oppdatert på hva som skjer med Banheia-saken, nå som riksadvokaten ønsker at Gjenopptakelseskommisjonen skal gjenåpne saken mot Jan Helge Andersen.

Har du sett på den nye norske true crime-serien Hvem drepte Tina? og er nysgjerrig på mannen som sist ble mistenkt i saken? Da er Krimpodden noe for deg.

Anbefalte episoder: Alle delene av Lørenskog-saken

Dersom disse virkelige historiene blir litt i det mørkeste laget, kan vi anbefale å sjekke ut 730.no sin podcast!

Se også: 12 dilemmaer til påske 🐥

Nyeste saker fra 730.no

Les mer