Hopp til hovedinnhold
Penn Badgley Joe Goldberg You sesong 5 sesong 4 Netflix
Får Penn Badgley aka Joe Goldberg fortsette i en femte sesong? (Netflix)

Penn Badgley mener sesong 5 av You bør bli den siste

Dersom han får fortsette i en femte sesong, vel å merke.

OPPDATERT 24. mars: Penn Badgley fikk rett. Nå er det offisielt at You sesong 5 blir seriens siste. Det bekrefter Netflix. De skriver også at vårt siste farvel med Joe Goldberg skjer i 2024.

Denne gangen blir det dog uten serieskaperen Sera Gamble, som har stått bak de fire siste sesongene. Nå er det produsentene Michael Foley (How to Get Away with Murder) and Justin W. Lo som tar over.

Netflix for øvrig siste sesong ved å stille spørsmål om Joe vil møte sin dommedag. Svaret får vi til neste år.

Denne uken ble andre del av You sesong 4 sluppet på Netflix, og Joe Goldberg aka Penn Badgley sin reise i London by fikk sin konklusjon. Vi skal dog ikke spoile hvordan.

Nå forteller skuespilleren bak stalker-boy hvordan han tror og mener det hele bør ende i en potensiell femte sesong.

For Penn Badgley tror det er på tide at Netflix-suksessen avsluttes.

(Netflix)

I et intervju med IndieWire forteller skuespilleren at han ville likt å se Joe Goldberg møte sin karmiske slutt.

– Jeg føler at vi trenger å gjøre en sesong til. For meg føles det ut som at Joe trenger å få det han fortjener […] Men det er ikke opp til meg selvfølgelig. Jeg vet ikke hvor det går videre. Men for meg er dette konseptet og denne karakteren noe vil gjøre på en ansvarlig måte, og ikke bare fortsette fordi det gjør det bra, sier Penn.

36-åringen forklarer videre at han tror den fjerde sesongen er et slags skifte. Der man tidligere har kunnet legge skylden for Joes handlinger på kjærlighet og følelser (hvis man legger godviljen til), skjønner man for alvor i sesong 4 at det i bunn og grunn er morderen i seg selv som er problemet.

– Jeg tror det endrer seg i denne sesongen, du innser at det ikke handler om noen andre. Du innser at det handler om ham. Jeg tror det er der vi havner mot slutten. For min del føles dette som en del en av Joes klimaks. Hvis det blir en sesong til vil det være del to, mener skuespilleren.

Så langt har ikke Netflix bekreftet om serien kommer tilbake for aller siste gang.

Penn Badgley You sesong 5
(Netflix)

Se også: Penn Badgley som Jesse Pinkman i Breaking Bad?

Serieskaper Sera Gamble er dog enig med Penn, og mener at Joe ikke er helt ferdig ennå. Ei heller helt trygg.

Til TVLine forteller Sera at de har en liste over alle karakterene som har vært vitner til Joes handlinger og dessverre sluppet unna med livet i behold – og de som ikke var så heldige.

– Vi har fulgt med på alle de som vet noe om Joe, som ikke er døde. De døde kan også komme tilbake i drømmer og hallusinasjoner. Det er noen veldig smarte karakterer som fortsatt er i live. Noen er i fengsel og andre er omtrent i vitnebeskyttelse, men det er ingen grunn til å tro at han er trygg, forsikrer serieskaperen.

Så hvem er det Joe helst ville sluppet å møte på i en femte sesong?

Penn Badgley You Jenna Ortega
(Netflix)

En sterk kandidat er karakteren til Jenna Ortega, Ellie, som vi sist så i sesong 2. Joes hjerte var stort nok til å la henne gå etter at ekskona Love (Victoria Pedretti) drepte søsteren hennes Delilah (Carmela Zumbado).

Som vi har nevnt tidligere var det snakk om at Jenna skulle returnere i den fjerde sesongen, men det krasjet dessverre med innspillingen av Wednesday.

20-åringen har dog sagt at hun gjerne skulle gjort et comeback i serien. Dersom sesong 5 skjer ville det jo vært et nydelig syn å se Ellie få sin hevn.

Dersom ikke karakteren til John Stamos kommer henne i forkjøpet. Dr. Nickey sitter riktignok i fengsel for mordet på Beck, men med god oppførsel vet man jo aldri.

Om ikke det er Cardi B som til slutt skal få gleden av å sette en stopper for Joe en gang for alle?

Se også: Penn Badgley liker ideen om at Cardi B kunne knertet Joe Goldberg

Les mer