Hopp til hovedinnhold
DRONNING OLIVIA (ABC)

Farvel til Scandal ?

I dag tidlig norsk tid ble den aller siste episoden av Scandal vist. 
Gjennom syv sesonger med 124 avsnitt har serieskaper Shonda Rhimes og hennes team klart å servere en form for politisk drama ingen kan matche.
IKONISK SERIEPAR: PRESIDENTEN OG HANS MEKTIGE KONSULENT (ABC) 

Showet med den nådeløse Mrs. Fix It-konsulenten Olivia «Liv» Pope (smellvakre Kerry Washington) – som krøkkete nok er on/off-elskeren til president Fitz (kjekke Tony Goldwyn) – har ofte vært det mest sette på TV/nettet på torsdager i USA.
Med socials-aktivitet fra seerne som ingen serier kan matche. (Premieren til sesong 3 resulterte i 713 000 tweets.)  

KOMPLISERT FORHOLD MELLOM FAR OG DATTER #FORÅSIDETSÅNN (ABC) 

En tørr betegnelse som «politisk drama» krever et saftig manus. Utenom sex, vold, drap og flere plot-twists på grensen til såpeopera (navnet er tross alt Scandal), har serien jevnt over bydd på uforutsigbare, skarpe øyeblikk (typ «wooow, herregud!!!»), med skuespill fra øverste hylle. Dialogen føles til tider som en intens rap-battle. Den ene siden kan lire av seg noe stort, for så å få en vokal slegge i fleisen som svar.

Kritikerne er enige. Sesongene har imponerende 91 prosent positive anmeldelser i snitt via Rotten Tomatoes, med 92 prosent for sesong 7, som altså konkluderte ABC-serien. 
APROPOS KOMPLISERT FORHOLD: AGENTEN JAKE BALLARD OG OLIVIA (ABC)
Vi skal ikke spolere handlingen, men la oss si at Shonda innfrir forventningene. Karakterer får brå, dyp selvinnsikt, noen ofrer seg, andre forsvinner. Det hele konkluderes med en klassisk, svulstig avslutning på grensen til svett. Men også nesten gåsehud. 
Okay da, fullstendig gåsehud. Og klump i halsen.
Olivia Pope og hennes selverklærte gladiatorer er allerede dypt savnet, samtidig som en avslutning føles riktig. 
Snart runder vi dog Scandal på nytt.
Fun fact: Hvis du ikke kjenner igjen Stevie Wonder-sangen på slutten; den er kliss ny. Stevie er så fan av Scandal at han laget den for Shonda. (Hun forteller at han begynte å lage den via pianoet sitt mens han hadde henne på telefonen. SPOILER, hvis du vil: Du kan i skrivende stund høre låten via sluttscenen 10 grunner til å se Scandal 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer