Hopp til hovedinnhold
RAMI MALIK SOM ELLIOT, CHRISTIAN SLATER SOM MR. ROBOT (NRK/USA)

Farvel Mr. Robot ?

I kveld annonserte USA Network at Mr. Robot ikke fortsetter etter sesong 4. Den opprinnelige planen var minst fem sesonger, men istedenfor en ny runde, utvides den kommende sesongen trolig fra åtte til 12 episoder. 
Sam Esmail, mannen bak serien, er ifølge Variety takknemlig for suksessen. 


– Da jeg først skapte verdenen til Mr. Robot, trodde jeg det ville bli en nisjeserie med kultstatus, sier Sam om det datasnokende, psykologiske thriller-showet sitt.

– I løpet av de tre siste årene har det blitt så mye mer, og jeg er kontinuerlig ydmyket over seriens mottakelse og den utrolige rollebesetningen og staben som utrettelig jobber for å hjelpe til med å få visjonen min til live.

Sam, som har skrevet 17 og regissert 25 av episodene så langt, forteller at kanalen ikke ønsket å avslutte serien, men han mener at en fortsettelse ikke sømmer seg.
– Siden dag én har jeg bygget meg frem til en konklusjon, og i den neste sesongen av Mr. Robot har jeg bestemt at konklusjonen endelig er her. Ingen av de fantastiske folkene hos USA ville ta farvel, men når alt kommer til alt har vi for mye respekt for Elliots reise for å gå videre den uunngåelige slutten. 

Kanalens kioskvelter hadde premiere sommeren 2015, og ble en overraskende stor kommersiell og kunstnerisk suksess. Serien har vunnet vunnet to to Emmy-priser og to Golden Globe-priser, blant annet for skuespillet til Christian Slater som anarkisten Mr. Robot. Rami Malek har vunnet Critics’ Choice for sin innsats som hackeren Elliot Alderson.

 


Festlig fakta: Imaget til Alan Walker er inspirert av Elliot. (På ekte.)
Serien har også med svenske Martin Wallström og danske Stephanie Corneliussen.

Datoen for sesong 4-premieren er ennå ikke annonsert.

Det hører med til kanselleringhistorien at Sam har hendene fulle. Den neste serien hans, Homecoming med Julia Roberts, beskrives også som et psykologisk thriller-show, basert på hørespillet/podkasten med samme navn. Premieren er satt til november via Amazon.

40-åringen er også snart aktuell med USA-serien Briarpatch, basert på Ross Thomas-romanen. I hovedrollen finner vi Rosario Dawson som Washington, D.C.-etterforskeren Allegra «Pick» Dill, som drar tilbake til sin korrupte hjemby i Texas for å etterforske drapet på sin lillesøster.

Rami tar en 180 fra datasnoker og spiller ikoniske Freddie Mercury i Queen-filmen Bohemian Rhapsody: Ta første titt her

Les mer