Er ikke bare-bare å mene noe, selv ikke når du er Taylor Swift.
I natt var det premiere på Netflix-dokumentaren Miss Americana under Sundance-festivalen i Utah.
Filmen, regissert av Lana Wilson (After Tiller, The Departure), gjør et dypdykk inn i popstjernens karriere. Ifølge Netflix får vi være med på Taylors reise fra «flink pike» til en meningsbærer for kvinnesaken.
Taylor Swift har oppigjennom blitt kritisert for manglende politiske standpunkt.
Men etter å ha brukt mesteparten av karrieren på å nikke, smile og holde kjeft, bestemte Swift seg for å ta et standpunkt.
Taylor gikk hardt ut mot politikeren Marsha Blackburn som stilte til valg som junior senator i Tennessee. Blackburns plattform hadde mye til felles med Trumps og var ganske anti-feministisk – noe Swift reagerte på.
Dette ble 30-åringens vendepunkt.
Men Taylors politiske oppvåkning kom ikke uten en bakside.
– Min far har alltid bare vært livredd for sikkerheten min helt siden jeg var liten, sier stjernen.
– Vi får så mange trusler daglig som ingen vet noe om. Vi prøver bare å holde dem under kontroll, men faren min er den som må takle det. Så for ham handlet det om: «Hva kan skje med deg hvis du sier dette? Hvis du sier dette, er datteren min i fare?», fortsetter hun.
– Våre politiske meninger er definert av vår livserfaring. Det som har skjedd med meg i livet mitt, og det som skjer i hjemstaten min – det kulminerte i en situasjon der folk som har støttet meg gjennom karrieren min fryktet for min sikkerhet, erkjenner Taylor.
«Lover»-stjernen understreker i dokumentaren at hun ønsker å være på «riktig side av historien», og at det er derfor hun nå velger å være mer åpen om egne meninger.
Taylor ble før jul kåret til dekadens artist av Billboard, og takketalen brukte hun på å hylle kvinnelige artister.
Her ramset hun opp blant annet Lizzo, Rosalía, Tayla Parx, Halsey, Hayley Kiyoko, Normani, Dua Lipa, H.E.R., Ella Mai, Megan Thee Stallion og vår egen Sigrid Raabe.