Hopp til hovedinnhold
Hadid-familien (Instagram/bellahadid)

Hadid-familien mottar dødstrusler etter å ha gitt støtte til Palestina

Gigi, Bella, Anwar, Mohamed og Yolanda Hadid skal ha mottatt dødstrusler fra hele hold etter å ha uttrykket støtte til Palestina sist uke.

Familien har palestinske aner på farens side.

Truslene skal ha blitt rapportert.

Israel og Hamas er i krig.

Siden 7. oktober har mer enn 1200 mennesker blitt drept i Israel.

Siden Israel svarte med omfattende luftangrep mot Gaza har over 800 palestinerne blitt drept – 200 av dem skal være barn.

Til sammen er altså over 2000 palestinere og israelere drept som følge av konflikten. De siste ukene har det vært dundrende uenighet om hvor fokuset bør ligge i denne konflikten. Mange mener Israel har rett til å forsvare seg etter å blitt utsatt for et terrorangrep. Andre mener situasjonen ikke kan adskilles fra historien om undertrykkelse og okkupasjon i Palestina.

Kjendisverden har også vært noelunde delt som følge av dette. Flere og flere profiler kastes under bussen for å ha uttrykket støtte til sivile israelere og den israelske stat.

Gal Gadot (Mike Marsland/WireImage)
Israelske Gal Gadot er en av hundrevis som signerte et åpent brev til støtte for Israel (Mike Marsland/WireImage)

Mange mener de som er pro-Israel legitimerer volden staten har påført Palestina over de siste femti årene.

Les også: Disse kjendisene refses for å ha gitt støtte til Israel

På en annen side har flere kjendiser tatt ordet for at okkupasjonen av Palestina ligger til grunn for katastrofen vi står overfor i dag. Blant andre Kehlani, Jacob Banks, Zara Larsson, Zayn Malik (tb til Zayns ikoniske #FreePalestine-tweet i 2014) og Selena Gomez.

R&B-sensasjon Kehlani under Palestina-demonstrasjon. 

De fleste solidaritetserklæringer til Palestina går relativt ubemerket, med unntak av én familie.

Nemlig Hadid-familien.

Gigi og Bella har lenge snakket åpent om hva de føler om israelsk okkupasjon av Palestina. Et tema som ikke alltid har vært like populært i Hollywood – for å si det sånn. Tidligere i år ble Bella Hadid sin post om israelske bosetninger i Palestina flagget og fjernet av Instagram.

Bella Hadid under en Palestina-demonstrasjon (Instagram/bellahadid)

 «Har vi ikke lov til å være palestinere på Instagram? Dette er mobbing. Du kan ikke slette historien ved å stille folk til taushet.»

Ifølge Mark og Meta hadde ikke fjerningen av innlegget noe med Palestina å gjøre – snarere handlet det om at plattformen ikke tillater deling av personlig informasjon.

Yolanda med døtrene Gigi og Bells (Getty)

Pappa Hadid – Mohamed – ble født i det som ofte beskrives som den arabiske hovedstaden av Israel, Nazareth og er av palestinsk opprinnelse. I dag er Mohamed en mektig eiendomsbaron, og har bygget flere eksklusive hotell og hus i Bel Air-området i Los Angeles.

Om dagen er han kanskje mest kjent for å være pappa til to av de best betalte modellene i verden, Bella og Gigi Hadid.

Mohamed og Bella Hadid (Instagram/bellahadid)

Nå rapporteres det at hele familien mottar drapstrusler på bakgrunn av deres støtte til Palestina. Situasjonen er så uforutsigbar at familien har valgt å rapportere hendelsen(e).

Les også: Gigi Hadid arrestert på Caymanøyene

Kildene det gjelder forteller at hvert medlem i Hadid-husholdningen – inkludert Gigi, Bella, Anwar og til og med foreldrene deres, Mohamed og Yolanda – har mottatt illevarslende meldinger som har fått dem til å frykte for livet sitt. Det er all grunn til å tro at de eldste søstrene – Alana og Marielle – også er inkludert i denne beregningen.

Gigi Hadid weed cannabis
Gigi Hadid (Jim Spellman/FilmMagic)

Truslene kan ha noe å gjøre med innlegget (staten) Israel la ut i går, hvor de problematiserer støtten Gigi Hadid tildeler Palestina. I løpet av helgen la G nemlig ut et bilde på Instagram hvor hun forklarer hva hun mener om situasjonen.

«Terror mot uskyldige mennesker er ikke i tråd med, og gagner heller ikke, «Fri Palestina»-bevegelsen». Ideen om at det gjør det, har ført til en smertefull, syklus over flere tiår, med hevn fra begge sider (noe ingen sivile, verken palestinere eller israelere, fortjener å måtte dø for).»

 

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Gigi Hadid (@gigihadid)

Den offisielle instagram-kontoen til myndighetene i Israel svarte på innlegget i IG-story.

«Det er ikke noe tappert ved Hamas’ massakre på israelere. Å fordømme Hamas for det som er (ISIS) er ikke anti-Palestina, og å støtte israelere i deres rett mot barbariske terrorister er den rette tingen å gjøre.»

(Instagram/stateofisrael)

Kontoen retter deretter et konkret spørsmål mot supermodellen.

«@gigihadid har du sovet den siste uken? Eller går det bra med å lukke øynene for jødiske babyer som blir slaktet i hjemmene deres? Din stillhet har vært veldig tydelig om hvor du står. Vi ser deg.»

(Instagram/stateofisrael)

Den israelske regjeringen la også ut bilde av et blodfylt barnerom, og legger til en siste kommentar.

«Hvis du ikke fordømmer dette, betyr ordene dine INGENTING.»

(Instagram/stateofisrael)

Flere tar ordet for at Israels Instagram-konto går for langt i å henge ut toppmodellen.

Det er bemerkelsesverdig at Israel adresserer Gigis post, men ingen av de (utallige) andre kjendisene som har postet om situasjonen. Staten er nok innforstått med påvirkningskraften til Gigi og ønsker å motarbeide dette.

Det gjenstår å se om supermodellen ønsker å svare på kommentarene.

Plutselig får USA en ny statssekretær/diplomat à la Elle Woods?

_________________________________________________________________________

I Israel-Palestina-konflikten kan det være ekstra vanskelig å vite hva som er sant og ikke. Faktisk.no tipser om hvordan man bør forholde seg til informasjonsstrømmen på det store internettet her.

Les også: Hvordan kan jeg hjelpe sivile i Israel-Palestina-konflikten?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer