Hopp til hovedinnhold

Facebook-teasing via Queens Of The Stone Age

(CHAPMAN BAEHLER)


Hu-fuckin’-rra! Etter å ha ventet i en evighet (alias 5 år) på et nytt album fra Josh Homme og hans Queens of The Stone Age, gikk det go’grøss gjennom samtlige rockefans verden over da bandet oppdaterte sin Facebook tidligere i kveld med statusen «Recording.» 
 
Og slike gla’meldinger får forståelig nok 40.000 likes på tre timer:
 
Sent i fjor avslørte Homme at bandet var godt i gang med innspillingen av sin sjette langspiller, igjen via Face, med beskjeden: Locked away in the desert. & shit yeah. it. sounds. fuckin. killer.
 
Over fem lange år har gått siden QOTSA slapp sitt forrige album Era Vulgaris. Settet bød blant annet på råtøffe «3’s & 7’s»:

 
Etter at bandets avsluttet sin Era Vulgaris-turné, gikk medlemmene hvert til sitt for å fokusere på sine respektive sideprosjekter. I 2009 slapp frontfigur Homme den selvtitulerte debutplaten til Them Crooked Vultures, et band bestående av ingen ringere enn Nirvana-trommis/Foo Fighters-vokalist Dave Grohl, Led Zeppelin-bassist John Paul Jones, og far sjøl. I et intervju med britiske Radio 1 i forfjor svarte den rødhårete rockehunken følgende på spørsmål om hvorvidt et nytt QOTSA-album er på vei:
 
– Vi er på et weird sted nå hvor vi føler at vi har ingenting å bevise. Det eneste vi vil er å spille for folka som digger greiene våre. 
 
Ekte prat – Queens er noe av det tøffeste som har skjedd moderne rock de siste 15 årene. Her er tre (av cirka hundre) gode eksempler på hvorfor:
 
«Go With The Flow» fra [email protected] Songs For The Deaf (2002): 

«The Lost Art of Keeping A Secret» fra Rated R (2000):
«Little Sister» fra Lullabies To Paralyze (2005):

Ønskereprise: Sinna Josh med aggro magesjau på Norwegian Wood i Oslo i 2008, hvor han kaller en gutt som kaster en sko for en «fuckin’ faggot», og som han truer med å «pule i rumpa»:

 

Se også: FOO [email protected]#n for en kveld! 730 festet i Sthlm med Dave Grohl & co

Nyeste saker fra 730.no

Les mer