Advertisement

Facebook skjuler kanskje meldingene dine – slik ser du ALT

10. apr 2016 kl. 00:00
(SKJERMBILDE: 730.NO) 


Som at det ikke var komplisert nok med to… 
Som du sikkert vet har du på Facebook den «vanlige» innboksen man ser med en gang, samt en som er litt mer skjult. Tidligere var den andre kjent som «other/annet»-mappen, nå kalles det bare «message requests», eller «meldingsforespørsler». (Aka spam og frieri, for det meste.) 

En skulle kanskje tro at det var alt, og at du ved å sjekke «message requests» ved jevne mellomrom fikk med deg alt. Men den gang ei. 

Enda mer skjult ligger resten av røkla, det som har blitt filtrert bort før det havnet i «other»/«message requests», og dermed er helt utilgjengelig for folk flest.

Dette er angivelig ikke helt nytt, men for de fleste har det vært ukjent frem til nå. Og i vårt tilfelle fant vi mye der. Noe var helt klart spam, mens annet kom fra folk med 40+ felles venner, uten lenker eller annet som er typisk fra spammere. Og meldinger vi gjerne skulle sett før nå… 🙂 🙂 🙂 

Den tredje «mappen» er nå tilgjengelig via både desktop og Messenger-appen, både for Android og iOS. (Vi har sjekket.) Tidligere har den ikke vært mulig å se fra annet enn desktop/datamaskin. 


La oss demonstrere: (SKJERMBILDE: 730.NO) 

«Recent»/«nylig» og «message requests» eller «meldingsforespørsler» kjenner du sikkert til fra før av.


Trykk på «Se alle», så «mer», og til slutt «filtrerte» for å finne resten. (Disse havner ikke i «message requests».) 


Ingen av meldingene under var synlige under verken «nylig» eller «meldingsforespørsler»: 


Det nye er at den «tredje» innboksen også er tilgjengelig via Messenger-appen. 

Da trykker du på tannhjulet øverst eller nederst til høyre i appen din («innstillinger»), så «personer», og så «meldingsforespørsler». Deretter må du scrolle helt ned (hvis du har mange chat-meldinger), og så trykke «Se filtrerte forespørsler».

Teit og tungvint? Absolutt. Vi krysser fingrene for at du ikke har gått glipp av noe viktig. 🙏

Se også: Dette betyr timeglasset på Snapchat