Hopp til hovedinnhold
(ABC)

Fabelaktig start for ny eventyrserie

(ABC)

Første episode av ABCs ferskeste storsatsning Once Upon a Time ble sett av rekordmange nerds da serien hadde USA-premiere natt til mandag, og vi tipper den kommer til å gjøre rent stuebord blant den gemene hop der borte i løpet av høsten. Anslaget var i hvert fall jækla bra.

Once Upon a Time er skrevet av manusforfatterne bak Lost og Tron: Legacy, og her mikses og trikses velkjente historier og karakterer fra eventyrverdenen (ikke minst Snøhvit & alle de syv dvergene), med et dogdy miljø i den fiktive byen Storybrooke. En bok på størrelse med Bibelen vitner om at det er den onde stemoren til Snehvit som står bak elendigheten, fordi alle hun møter i Eventyrland ender opp som fortapte gisler nettopp i denne byen.

Fortsetter nedenfor.

(ABC)

Alle unntatt datteren til Snehvit og Drømmeprinsen, som foreldrene klarer å fri fra evig fortapelse omtrent ti minutter etter fødsel. I virkelighetens verden er Emma (Jennifer Morrison fra House og How I Met Your Mother) blitt stor, og hun har selv rukket å adoptere bort sønnen sin til en slem dame ved navn Regina, Storybrookes speiling av Den onde stemoren (Lara Parilla fra 24). Sammen med Snehvit i Eventyrland/lærerinna Mary Margareth Blanchard i Storybrooke (Ginnifer Goodwin fra Big Love og He’s Just Not That into You) utgjør de to det fortellermessige sentrum i dette kompliserte eventyret.

Fortsetter nedenfor.

(ABC)

Plottet høres kanskje helt wacko og uforståelig ut, men du kommer garra til å like serien hvis du tar en kikk på den. Om ikke annet har du aldri sett på makan til magisk estetikk i et serieunivers.
 
Once Upon a Time har også med
Joshua Dallas (Fandral i Thor), Armani-modellen Jamie Dornan og Robert Carlyle (Trainspotting, 28 Weeks Later). 
 
Tre trailere:


Se også: Dobbel 2012-dose på kino: Snøhvit vs. snøhvit

Nyeste saker fra 730.no

Les mer