Hopp til hovedinnhold

Få meg på, for faen

FINGERNEMME ALMA ALIAS HELENE (Motlys/Sandrew Metronome)

Det er ikke hver dag vi hører om norsk film med internasjonal anerkjennelse, så vi gleder oss over nyheten om at Jannicke Systad Jacobsens Få meg på, for faen, er som første norske film noensinne tatt ut til hovedkonkurransen i Tribeca Film Festival.

Turn Me On, Goddamit, som er filmens engelske navn, vil dermed konkurrere på Robert De Niros festival om både hovedprisen, prisen for beste debutantregissør, beste skuespiller, beste manus, beste foto og publikumsprisen.

Jacobsen, som fra før er en erfaren dokumentarfilmskaper, har både regissert og skrevet manus til Få meg på, for faen, hvilket er hennes første spillefilm. Filmen er en adapsjon av boken ved samme navn, forfattet av Olaug Nilsen.

Historien tar for 15 år gamle Almas (Helene Bergsholm) seksuelle oppvåkning, og skal etter sigende ta et humoristisk perspektiv på tenåringskåthet og opprør. Bakgrunnen ligger i telefonsamtalen ovenfor, som kringkastes på radio og leder til en serie hendelser preget av forelskelse, avvisning, utstøting og mobbing.

730 ønsker Få meg på, for faen lykke til på Tribeca senere i år, og ser frem mot norsk kinolansering 19. august.

Les mer