Eventyrlig nordmann spleiser sexy par

11. jan 2009 kl. 00:00
RAY KAY OG ØYVIND FJELDHEIM FRA TV2 EVENTYRLIGE NORDMENN (TV2)

Denne uken kombinerer regissør Reinert «Ray Kay» Olsen et nytt internasjonalt oppdrag med en norsk TV-dokumentar om seg selv. I kveld klokken 20:00 er han gjest i TV2-serien Eventyrlige nordmenn, hvor hans venn Øyvind Fjeldheim presenterer folk fra Norge som har slått seg opp i utlandet.

På tirsdag og onsdag skal haugesunderen, som de seneste årene har bodd i Los Angeles, filme artistene Enrique Iglesias og Ciara sammen, noe han er spent på hvordan kommer til å gå.

– Jeg sendte plateselskapet en ide som er ganske annerledes, så jeg var ikke sikker på om de ville ta sjansen, men heldigvis elsket Enrique ideen og ville prate med meg om videoen, forteller Ray Kay til 730.no.

– Iglesias er forresten en overraskende hyggelig fyr. Han ringte og ville gjerne prate om helt andre ting mens han først hadde meg på tråden. En skulle jo tro at noen med hans suksess ville være litt blasert, men han virker veldig jordnær.

Videoen er til Julio Iglesias’ sønn sin nye singel «Taking Back My Love», som gjestes av R&B-stjernen fra Atlanta. Sangen er produsert av svenske RedOne, som nå har stor suksess med sin Grammy-nominerte Lady Gaga-singel «Just Dance».

Ray Kay vil ikke røpe hva han skal finne på med det pene musikkparet, men sier at opptaket finner sted i et luksushus med et stort filmcrew.

– Jeg har dessverre ikke lov å si noe om selve ideen, men det er en litt annerledes video for både Enrique og Ciara, og de kommer garantert til å ha mye moro under shooten. Det er en veldig enkel ide og det er ofte de enkleste ideene som blir husket, så jeg har troa.

30-åringen gleder seg også til episoden av Eventyrlige nordmenn, spesielt ettersom programleder Øyvind Fjeldheim er en god venn han setter stor pris på.

– Vi begynte i lokal-TV i Haugesund omtrent samtidig for 14 år siden, da jeg var 16 år gammel, og har vært kamerater siden. Vi laget mye TV sammen den gangen og noe av det første var skjult kamera, med Øyvind som parkeringsvakt som velvillig delte ut bøter til bilister som ikke hadde gjort noe galt. Det ble en klassiker i Haugesund.

– Det som er funny er at for omtrent syv år siden pitchet vi Eventyrlige nordmenn til TV2 med meg som regissør og Øyvind som programleder, men den gangen ville de ikke ha serien. Men de ombestemte seg heldigvis. Da Øyvind sa han ville besøke meg i LA med TV2s kamerateam trodde jeg først at han spøkte.

I kveldens episode er Øyvind med på en musikkvideoshoot med artisten Jordin Sparks, filmet i downtown LA. Videoen kan du se her.

– Det er en vakker liten piece om de små, men viktige, øyeblikkene i livet når du tar et lite steg fremover og vokser, sier Reinert til 730.

– Jeg tror utgangspunktet for programmet er at det er litt unorsk at en haugesunder jobber med urbane stjerner i USA. Noen ganger kan det være en fordel å være nordmann her i USA, amerikanerne kan se det som en litt eksotisk greie. Spesielt for popartister.

– Mens andre ganger kan det være ei ulempe, spesielt hvis jeg jobber med rappere som vil ha et troverdig portrett av den amerikanske ghettoen. Da kan de fort bli skeptiske til om en kar fra andre siden av kloden klarer å skildre nyansene riktig. Men det klarer jeg jo selvfølgelig, ler regissøren.

Kommer du aldri til å flytte hjem til Norge?

– Planen er i hvert fall å bli i LA, men det er sinnsykt hard jobbing å holde seg på toppen i denne bransjen, så det er jo ikke sikkert jeg klarer å bli her resten av livet. Jeg nyter det i hvert fall så lenge det varer.

Eventyrlige nordmenn vises på TV2 i kveld klokken 20:00. Videoen med Enrique Iglesias og Ciara får antakelig premiere i neste måned.

Lenker: Ray Kays nettsted Ray Kays produksjonsselskap Wikipedia