Hopp til hovedinnhold
VI FIKK VÆRE MED PÅ VERDENSPREMIEREN PÅ DEN NYE STORSERIEN DEEP STATE - OG VI ER IMPONERTE (FOX)

Europeisk Homeland? Vi har sniktittet på heftig spionserie

VI FIKK VÆRE MED PÅ VERDENSPREMIEREN PÅ DEN NYE STORSERIEN DEEP STATE – OG VI ER IMPONERTE (FOX)

Hvem er det egentlig som trekker i trådene i regjeringene i verdens mektigste land? Og kanskje enda viktigere: Tør vi egentlig å få vite svaret? 


 
Dette skal Mark Strong og resten av teamet bak en av vårens mest intense og lovende nykommere, Deep State, prøve å gi oss svar på gjennom en heftig dose spionthriller.
 


Serien har ikke premiere før 23. april på FOX Norge, men 730 var så heldige å få bli med på en eksklusiv verdenspremiere i London forrige uke, hvor FOX og de ansvarlige bak fikk vise oss litt av hvorfor de er så stolte av showet.
 


Og det er absolutt ikke vanskelig å forstå.
 


Strong (kjent fra mange spionfilmer, samt Nicole Kidman-thrilleren Before I Go To Sleep) stiller i hovedrollen som den hardbarka Max Easton; en pensjonert MI6-agent som plutselig blir kalt tilbake i spill når broren hans (Game of Thrones’ Joe Dempsie aka Gendry) blir drept på oppdrag.
 GAME OF THRONES-GODGUTTEN JOE DEMPSIE ER MULIGENS SERIENS STØRSTE STJERNE (FOX)Etter å ha skjult sin spionidentitet fra kona (Lyne Renée), må Max nå konfrontere den ubehagelige fortiden før både privatlivet og jobblivet faller i grus. 

Her skiller Deep State seg fra resten av thrillerutvalget på TV.
 
Som regel får man en serier som leverer ren spionasje, men her bys det på saftig innsikt i det private hos agenten også. Fokuset ligger ikke bare det action-drevne plottet, men også på hva slags effekt det livet har på et menneske.


 
Slikt er vi ikke vanskelige å be på. 


 
Men, selv om det delikate grensen mellom det personlige og det profesjonelle er et spennende konsept, er det kanskje Deep States ukomfortable nærhet til vår virkelighet som er seriens mest interessante kvalitet.


 DEEP STATES FOKUS LIGGER PÅ OPERASJONER OG HENDELSER STATSOVERHODER OG REGJERINGER HELST IKKE VIL MAN SKAL VITE OM (FOX)

Mye av handlingen i Deep State (et uttrykk for innerste sirkel i regjering eller militæret som påvirker de som sitter med makten), som involverer politisk dukkespill og manipulasjon, nasjoner og private selskap som tjener seg søkkrike på krig og lignende, er en skremmende nøyaktig speiling av det som skjer i verden i 2018. 


 
Serieskaper Matthew Parkhill har nemlig gått grundig til verks for å sørge for at Deep State skal være så troverdig som overhodet mulig (til den grad at serien nesten ikke benytter seg av sminke på skuespillerne), og har hentet mye av hendelsene som serien dekker fra virkeligheten. 


 
Parkhill innrømmer dog ovenfor oss at selv om han skrev manuset for godt over et år siden, så  dukker det stadig opp nye hendelser i det globale nyhetsbildet som foregår i Deep State også. Han sier at dette skremmer ham, og vi sitter ikke akkurat med sjelefred vi heller. 
 


SERIEN UTFORSKER RELATERBARE PROBLEMER SOM «HVORDAN LEVER MAN VIDERE SOM PENSJONERT SPION?» (FOX)
 

Ellers på rollelisten finner vi blant andre Karima McAdams (Vikings, Fearless) som MI6-agenten Leyla Toumi, Alistair Petrie (Star Wars: Rogue One) som MI6-overordnede George White, samt Once Upon A Times Anastasia Griffith som Amanda Jones, en CIA-agent med skjulte baktanker.


 
Ut fra det vi har fått se fra serien så langt, er det tydelig Deep State bærer sterke preg av Hollywood-aktige kvaliteter, uten å egentlig være en Hollywood-produksjon. 


 
Serien er nemlig den aller første dramaproduksjonen skapt av FOX-kanalens europeiske og afrikanske avdeling – noe som er en mye større bragd enn det kanskje høres ut som.


 
Deep State er skreddersydd for det europeiske og afrikanske publikumet, med lokale skuespillere, lokale forfattere, filmet på locations i Storbritannia og Marokko. 


 VI ER VANT TIL Å SE MARK STRONG SOM SPIONER, MEN DETTE ER MULIGENS HANS MEST NYANSERTE OG FETESTE ROLLE HITTIL (FOX)

Plutselig er ikke drømmer om hovedroller i internasjonale storproduksjoner kun forbeholdt de som har mulighet til å dra til Hollywood –  og det kan Kari og Ola Nordmann definitivt sette pris på. 
Deep State blir beskrevet som en slags europeisk versjon av Homeland, og for oss som konstant er litt i småpanikk-status for hvordan vi skal takle en TV-verden når Claire Danes-serien snart slutter, er dette et tilsynelatende godt alternativ. 
Sjekk ut den fete traileren under! 


 
Deep State har norsk premiere på FOX Norge den 23. april.
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer