Europas nye favorittduo?

22. okt 2008 kl. 00:00
KRISS, ERIK, FINSKE NIGHTWISH ELLER KANSKJE DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG FRA HOLLAND? (MTG)

Kun en uke etter at de slo Karpe Diem, Madcon, Ida Maria og Kakkmaddafakka og vant MTV-prisen Beste Norske Artist, er Erik Og Kriss godt i gang med neste utfordring. Den er kanskje ennå større. Rapperne er nå nominert til Europas Favorittartist, en pris de selvsagt har lyst til å legge sine (noen ganger) klamme fingre på under i EMA i Liverpool torsdag 6. november.

Du kan bli med duoen og NRJ til England hvis du lager en bra nok minirap på fire linjer, hvor du oppfordrer folk stemme på Erik Og Kriss. Bidraget mailes til morgenshowet@nrj.no eller tekstes til 1901 med kodeordet Andreas. Mer info på NRJ.no.

Avstemningen skjer på MTV.no.

Kriss alias Kristoffer Chaka Bwanausi Tømmerbakke forteller 730.no at de naturligvis syns det var sinnsykt å vinne den norske prisen, noe de ikke hadde forventet. De var egentlig først og fremst fornøyd med å være nominert. Han mener det kan bli vanskelig å vinne selve Europa-prisen.

– Det tror jeg skal mye til gitt! Men om det hadde skjedd, så ville det vært far beyond sykt, sier Kriss. – Hva gjør vi da ‘a? Innfører norsk som verdensspråknummer 5, og begynner å reise rundt i Europa som trubadurer?

Først forteller han at han føler de europeiske landene skriker etter norsk rap med norsk vokal. – Dette er på mange måter hullet i snitteuropeerens CD-samling, som de virkelig higer etter, synser rapperen. For så å snu på det.

– Nei, jeg tror vel egentlig ikke det. Men man behøver ikke være så redd for å prøve heller. Jeg hadde for eksempel hørt mange MC Solaar-låter lenge før jeg lærte fransk på skolen. Jeg tror sjansene er forsvinnende små for at vi ser en norskspråklig låt på noen europeisk hitliste med det første, men alt er mulig!

Bilder: Erik Og Kriss feiret Stella Mwangi aka STL i forrige uke.