Hopp til hovedinnhold
Zendaya i rollen som tenåringsjunkien Rue med venninnen Jules (HBO)

HBOs drøye nye serie er kanskje årets beste. Her er vår anmeldelse!

Zendaya imponerer stort i det som kan bli årets high school-serie, co-produsert av Drake.

OBS! Anmeldelsen er basert på fire av totalt ni episoder. Noe av innholdet kan oppfattes som spoilers.

Euphoria følger livet til tenåringen Rue (Zendaya) som fra tidlig alder har slitt med tvangslidelser (OCD). Da hun nærmet seg tenårene begynte hun å eksperimentere med farens medisiner, og ble lettet over å endelig finne en ro hun ikke hadde kjent på tidligere.

Dessverre viser rus seg å bli løsningen for unge Rue. Etter å ha blitt tvunget inn på rehab som følge av en overdose er hun langt fra klar til å sette seg på skolebenken igjen. Heldigvis dukker en ny elev opp som kan vise seg å bli en annen type flukt fra virkeligheten enn det hun er vant til.

I løpet av de første episodene er vi blant annet vitne til en sexvideo på avveie, overdoser, angstproblematikk og mengder av sex.

Serien legger ikke skjul på noe, man får se alt.

Og når vi sier alt, mener vi virkelig ALT.

HBOs Euphoria cast

Jules, Fezco og Maddy spilt av Hunter Schafer, Angus Cloud og Alexa Demie (HBO)

Den tidligere Disney-stjernen Zendaya Coleman (Shake It Up, Spider-Man: Homecoming, The Greatest Showman) portretterer tenåringsjunkien Rue overlegent bra.

En i utgangspunktet ganske krevende rolle virker som verdens letteste jobb for 22-åringen, uten at det går på bekostning av troverdigheten.

Modell og skuespiller Hunter Schafer (19) er også verdt å legge merke til.

Hunter spiller Jules, den nye eleven som raskt blir Rues bestevenninne. I likhet med rollen Rue er heller ikke Jules noen enkel karakter å sette til liv.

Mens Rue som tidligere nevnt sliter med både OCD og rusmisbruk, har Jules egne bekymringer å ta hånd om. Hun havner fort i trøbbel da hun som ny i byen utforsker nettdating, og havner blant annet til sengs med faren til skolens største drittsekk.

Tenåringen er kjent også utenfor serien som et LGBT-forbilde (hun er trans) og en it-jente med en voksende karriere. Som modell har Hunter gått for blant annet Dior, Tommy Hilfiger, Marc Jacobs og David Koma de siste årene.

Zendaya Coleman og Hunter Schafer i HBOs Euphoria

Hunter Schafer og Zendaya Coleman i rollene som Jules og Rue. (HBO)

Vi får også et mindre trivelig gjensyn med McSteamy aka Eric Dane (kjent fra Grey’s Anatomy) som spiller Cal Jacobs, mannen Jules involverer seg med i starten av serien. Jacob Elordi (The Kissing Booth) spiller sønnen, Nate Jacobs.

Andre skuespillere er blant andre Maude Apatow (Assasination Nation, Girls), Storm Reid (12 Years A Slave, When They See Us) og Alexa Demie (Mid90s).

Euphoria er basert på det Skins-inspirerte, israelske showet med samme navn, som trolig også var en inspirasjon for norske Skam.

Serieskaperen Sam Levinson har tidligere vært åpen om at Rues karakter er delvis basert på hans eget, turbulente ungdomsliv. Sam er sønn av den Oscar-vinnende regissøren Barry Levinson (Rain Man, Wag the Dog, Good Morning, Vietnam).

Serien er produsert av Drake og hans manager, Adel Nur aka Future the Prince. Skaperne av den israelske originalserien, Ron Leshem og Daphna Levin er også med på laget.

Drake som HBOs Euphoria-produsent

Drake er med som co-produsent. (Bryan R. Smith/Getty)

Euphoria oppleves som en enorm bølge av tenåringsproblematikk som stadig overrasker med nye utfordringer.

Serien er svært grov og legger ikke skjul på den minste ting, noe som gjør at den kanskje ikke vil falle i smak for enkelte. At den er laget for ungdom kommer tydelig frem i både soundtracket (som forresten er rått) og måten historien utspiller seg på.

En tung historie å fordøye, men som samtidig er løst på en svært humoristisk måte.

Terningkast: sterk 5, men med stor tro på at den kan klatre opp til en sekser etter å ha sett alle episodene.

Se trailer her:

https://www.youtube.com/watch?v=vuAzkZIiGxI

Første episode av Euphoria har premiere mandag 17. juni kl 09:00 hos HBO Nordic. De resterende episodene slippes hver mandag videre utover sommeren. Episodene varer i en time hver.

Lurer du på hva Skam-stjernene driver med nå? Sjekk ut 730s guide her!

Les mer