Hopp til hovedinnhold
Zendaya som Rue Bennett i Euphoria s02e08 (A24/HBO)
Zendaya som Rue Bennett i Euphoria s02e08 (A24/HBO)

Euphoria sesong 3: Hva lurer vi på etter finalen

Euphoria sesong 3 er på vei, men nå tar vi et foreløpig farvel med East Highland-gjengen. (Masse masse spoilers…)

Maude Apatow som Lexi Howard med sine skuespillere fra teaterstykket som vise seg å ikke være Oklahoma!, men stykket Our Life om hennes venner (A24/HBO)

Maude Apatow som Lexi Howard med sine skuespillere fra teaterstykket som viser seg å ikke være Oklahoma!, men Our Life om hennes venner irl (A24/HBO)

Den nye episoden «All My Life, My Heart Has Yearned for a Thing I Cannot Name», som kom søndag natt, avslutter den ville sesongen via den andre akten av skoleteateret til Lexi Howard (Maude Apatow). Her blir den fjerde veggen fjernet ved at søsteren Cassie Howard (Sydney Sweeney) perfekt og teatralsk nok stormer scenen i sinne.

– I can play the fucking villain!

Med andre ord er seriens avslutning ekstra meta. Euphoria-verdenen føles ofte uvirkelig, noe serieskaperen, regissøren og manusforfatteren Sam Levinson understreker via teaterstykket om livene til karakterene. Eller som Rue Bennett (Zendaya Maree Stoermer Coleman) sier om dødsfallet til faren under minnestunden – som gjenskapes på scenen mens Rue sitter i salen og ser på seg «selv»… – Det føles som en film.

euphoria season 2 episode 8 cassie howard sydney sweeney zendaya rue

Euphoria sesong 2-MVP Sydney Sweeney som Cassie (A24/HBO)

Formidlingen av følelser (og fremkallingen, jamfør mantraet «feel something») prioritetes fremfor fortellingen. Store deler av den times lange episoden tar seg god tid og er lowkey. Litt á la spesialene mellom sesong 1 og 2.

euphoria season 2 elliot guitar Dominic Fike cassie howard sydney sweeney zendaya rue

Dominic Fike som Elliot (A24/HBO)

Å vise Elliot som synger en terningkast 4-sang til Rue med kassegitaren i nesten fire minutter vil være utenkelig for de fleste andre serier. (Han synger en hel, lang låt og sier til Rue at «det er alt jeg har foreløpig»… 🙂)

OPPDATERT: «Elliot’s Song» er nå utgitt i en versjon med Zendaya:

Sam Levinson er like tålmodig når det kommer til scenen hvor Rue og Lexi snakker om savnet av sine fedre.

Ganske vakkert. Mens andre karakterer i serien og deler av deres handling blir ignorert.

Nettet shippet FEXI, men Fezco (Angus Cloud) i finstasen med røde roser får aldri gratulert Lexi med teaterstykket. Det ser også ut som «det lille huset på prærien»-drømmen hans faller i grus når politiet raider huset. Under den intense thrilleren blir Fez ved et uhell skutt av adoptivlillebroren Ashtray (Javon «Wanna» Walton). Deretter blir lille skrullefar tilsynelatende selv skutt.

Sesong 2 ender ikke med en cliffhanger som gjør at man teller ned dagene til fortsettelsen.

Det er likevel mye vi lurer på i forkant av Euphoria sesong 3.

Her er 13 spørsmål vi må få svar på:

Vil Rue klare å holde seg nykter? Ærlig, vi trodde hun kom til å dø i denne sesongen. Helt til HBO fortalte at sesong 3 skjer. Kanskje det nye vennskapet med Lexi vil hjelpe henne å holde clean fokus. Apropos vennskap…

Kommer Rue og Elliot til å forbli venner selv om han fortsatt bruker? Apropos dop…

Hva vil drug-lord Laurie (Martha Kelly) og hennes goons gjøre med Rue? All knarken i kofferten som hun fikk – verdt nesten 100 000 kroner – skylte moren til Rue, Leslie (Nika King), ned i doss… Og Laurie er en gærning som ikke går rundt grøten.

Euphoria season 3 Laurie Martha Kelly Minka Kelly Samantha Maddy Perez Alexa Alexa Demie 730no norge

Martha Kelly som Laurie (A24/HBO)

Vil Rue og Jules Vaughn (Hunter Schafer) bli sammen igjen? Sesong 2, som ikke har fokusert mye på Jules, ender med at hun får et kyss på pannen av Rue og blir forlatt gråtende i teatersalen. Iskaldt…

Shippingen av Rue og Jules fortsetter (A24/HBO Max)

Rue og Jules i spesialen (A24/HBO)

Men hvis de blir sammen igjen, må Sam koke opp en bra historie. Eller få skrivehjelp.

Hva skjer mellom den glamorøse, voksne kvinnen Samantha (O.G.-babe Minka Kelly) og ledge Maddy Perez (Alexa Demie)? Sistnevnte går fra å være Samanthas barnevakt til hennes venninne. Men det er noe mer som vi her ikke helt kan sette fingeren på…

Euphoria season 3 Minka Kelly Samantha Maddy Perez Alexa Alexa Demie

Minka Kelly som Samantha (A24/HBO)

Skal vi få se mer av Kat Hernandez (Barbie Ferreira)? I likhet med Jules har hun ikke fått mye spilletid i denne sesongen. Bruddet med Ethan Daley (Austin Abrams), i episoden som kom på valentinsdagen, var morsomt. Men føltes raskt og random.

Maude Apatow Lexi Howard Austin Abrams Ethan Daley Kat Nate Euphoria episode 8

Kat og Maddy (A24/HBO)

Maddy bitch-slapper Cassie og smeller henne inn i veggen. Men kan de igjen bli besties?

Blir Cassie og Nate sammen på nytt? Det ble slutt etter at han så søsteren hennes klovne ham med homoerotisk dansenummer til «Holding Out for a Hero» med Bonnie Tyler.

Hva vil skje med Cal? Nate (Jacob Elordi) kjører til selskapet til faren Cal (Eric Dane) med en ladet pistol. Men i stedet for å skyte faren, melder Nate ham til politiet og gir dem en minnebrikke. Hvilke opptak av faren gir han politiet? Det vet vi ikke – ennå.

Eric Dane som Cal Jacobs, Jacob Elordi som Nate Jacobs (HBO Max)

Eric Dane som Cal Jacobs, Jacob Elordi som Nate Jacobs (HBO Max)

Hvordan vil det gå med vår nye favoritt Faye (Chloe Cherry)? Hun ofrer kjæresten sin for å redde Fez.

Se hva skuespilleren selv ønsker skal skje med Faye i sesong 3: Les mer

Chloe Cherry Faye Euphoria nyfw nylon Euphoria season 3 real name

(HBO)

Hva vil skje med Fez? Skal vi følge ham i fengsel? Eller vil han finesse seg til en mild dom? Hvordan vil han takle at Ash – som han passer på – blir drept?

Euphoria cast

Gang (A24/HBO)

Gitt at Ashtray dør… Gjør han? Vi får kun se ansiktet til Fez når vi hører et skudd. Dreper politiet Ash? Eller skyter de ham i for eksempel skulderen? Eller skyter Ash seg selv….? Og hva står det i brevet som Fez skrev til Lexi 💔

06-eren Javon Walton alias Wanna som Ashtray (A24/HBO)

06-eren Javon Walton alias Wanna som Ashtray (A24/HBO)

Mange hater denne scenen med Fez og Ash…

Elsk eller hat: Euphoria er en av de største HBO-suksessene noensinne.

Netflix er trolig sjalu på HBO Max hvis serie har vært trending på socials i nesten to måneder. (Squid Gamefesten varte i et par uker.) Ifølge Twitter er Euphoria TV-serien som har fått flest tweets på en dekade. I motsetning til for eksempel ungdomsserien Stranger Things, som etter sesong 1 mistet mye momentum, har Euphoria sesong 2 hatt 2,5 ganger så mange seere som sesong 1.

De mest sette HBO-seriene siden 2004 er nå Euphoria og Game of Thrones.

Den alternative og til tider kontroversielle high school-serien har vært nummer 1 hos HBO Max i USA i syv uker på rad, og samtidig toppet i både Europa og Latin-Amerika.

Sydney Sweeney som Cassie (A24/HBO)

Sydney Sweeney som Cassie (A24/HBO)

Euphoria har vært TikTok-bait siden første episode, og tusenvis av brukere setter ukentlig sammen sine egne små versjoner av serien. Som de mener er bedre enn det den mediesky serieskaperen gjør. Hos TikTok har emneknaggen #SamLevinson snart 45 millioner visninger – utropstegn – og det er mest sutring. Hos Twitter har 37-åringen ifølge The New York Times blitt nevnt 300 000 ganger siden sesong 2 startet i forrige måned. Slik skjer omtrent aldri med serieskapere. Vanligvis vet ikke folk engang navnene på personene som har laget showene de elsker.

Drake, Sam Levinson og Zendaya på premieren til Euphoria i The Cinerama Dome i Los Angeles (Kevin Winter/Getty)

Euphoria-co-produsent Drake, serieskaper Sam Levinson og Zendaya på premieren til Euphoria i The Cinerama Dome i Los Angeles (Kevin Winter/Getty)

Det tok nesten tre år før TikTok fant ut at Lexi alias Maude Apatow er datteren til stjerneregissøren Judd Apatow og filmstjernen Leslie Mann. Noe som gjør at 24-åringen sporenstreks stemples som en nepotismebaby.

Judd Apatow med kona Leslie Mann og datteren Maude Apatow på Oscar-fest i 2019 (Emma McIntyre/VF19/WireImage)

Judd Apatow med kona Leslie Mann og datteren Maude Apatow på Oscar-fest i 2019 (Emma McIntyre/VF19/WireImage)

Til tross for at det ikke bør være overraskende at Hollywood-barn ofte begynner å jobbe med film. TikTok-boblen er i ferd med å finne ut at Sam Levinson er sønnen til den berømte, seks ganger Oscar-nominerte regissøren Barry Levinson. Noe som vil gjøre at de hater han ennå mer. Men tilbake til innholdet i serien…

Mange irriterer seg over måten Sam Levinson skildrer, navigerer og prioritrerer karakterene som han selv har skapt.

Euphoria er løst basert på den israelske serien med samme navn, men Rue er basert på oppveksten til Sam, som var en rusmisbrukende tenåring.

Nedenfor er noen reaksjoner på Sam og serien hans via Twitter.

Flere er sinte på måten Sydney Sweeney-karakteren Cassie blir portrettert, og mener at Sam er besatt av å vise henne toppløs.

Selv sier Sydney at Cassie – ifølge manuset til Sam – skulle være enda mer naken, men at hun selv kuttet ned på scenene. Noe som ikke var et problem for regissøren. Med unntak av kanskje Barbie Ferreira, som spiller Kat, virker det som alle skuespillerne liker sjefen. Zendaya snakker alltid pent om ham.

Les også: Sydney Sweeney ba om færre nakenscener

Daya og Sam feller en tåre når de avslutter filmingen av sesong 2.

Premieredatoen på Euphoria sesong 3 er ennå ikke annonsert. Men inshallah bruker Sam & co mindre tid enn med sesong 2.

Maddy Perez-fandom-en holder definitivt koken.

Det er fullt forståelig.

Cassie tok en del L-er…

Bobbi (Veronica Taylor); scene-mangeren til Lexi med englestemmen er også fascinerende 🙂

Glimtet av bestemoren til Fez var sjukt…

Hva? 😬

Sesong 3-spådom:

Ayo, får vi Zendaya x Labrinth x Kid Cudi?

Episodens tittel «All My Life, My Heart Has Yearned for a Thing I Cannot Name» er et sitat fra 1937-boken L’Amour Fou (gal kjærlighet) av André Breton; grunnleggeren av surrealismen. (Hunter S. Thompson siterer linjen i boken Hell’s Angels: The Strange and Terrible Saga of the Outlaw Motorcycle Gangs.)

Originalen er alltid best? Eller kanskje ikke alltid…

Uans, mens man venter på Euphoria sesong 3 kanskje man kjøre seg opp på den israelske Hot 3-serien Euphoria alias הַרגָשָׁה טוֹבָה. Popstjernen Roni Dalumi spiller den 17 år gamle hovedpersonen Hofit, som er en rusmisbruker og kutter.

Her er traileren til israelske Euphoria:

Les også:

Zendaya etter den fæle filmingen: – Jeg har fortsatt arr

Nyeste saker fra 730.no

Les mer