Hopp til hovedinnhold
euphoria season 3 rue part one episode hbo nordic zendaya euphoria season 2
Zendaya Maree Stoermer Colema som Rue Bennett (A24/HBO Max)

Euphoria sesong 3: Alt vi vet så langt

Teaterstykket er ikke over ennå. Euphoria sesong 3 er på vei! Her er alt vi vet om fortsettelsen.

OPPDATERT 24. februar: Euphoria sesong 3 skulle egentlig begynne innspillingen denne måneden, men i et intervju med Vogue forteller Maude Apatow aka Lexi Howard at innspillingen av HBO-serien er utsatt til høsten. Med andre ord kan det tyde på at den tredje sesongen antageligvis ikke får premiere før sent i 2024.

OPPDATERT: Barbie Ferreira forteller at hun forlater Euphoria

Midt i den tårevåte, kaotiske og visuelt slående andre sesongen av Euphoria, bekreftet serieskaperne at dette ikke er slutten. 4. februar delte HBO Max og serieskaperne at sesong 3 får grønt lys.

Francesca Orsi fra HBO Max forteller at de gleder seg stort.

– Sam, Zendaya, og hele rollebesetningen og mannskapet til Euphoria har tatt sesong 2 til ekstraordinære høyder, og utfordret fortellerkonvensjonen og formen, samtidig som de har beholdt hjertet.

– Vi kunne ikke vært mer beæret over å jobbe med dette begavede, vilt talentfulle teamet eller mer spent på å fortsette reisen vår med dem inn i sesong 3.

Det er ikke sjokkerende med en fortsettelse. Sesong 2 nesten doblet antall seere fra sesong 1. I tillegg er hit-serien til Sam Levinson på andreplass av mest sette serier på HBO, rett bak giganten Game of Thrones. For ikke å nevne hvor mye eksponering serien har fått på sosiale medier. Og btw, i år fikk Euphoria 16 (!) Emmy-nominasjoner.

Man kan også trygt si at sesong 2 avsluttet med et pang (bokstavelig talt), og etterlatte oss med mange spørsmål vi lengter etter svar på (730.no oppsummerer her). Så Euphoria sesong 3 skulle bare mangle!

Det er dog bare å skru på tålmodigheten, fordi fortsettelsen er nok et stykke unna. Nedenfor er alt vi vet om sesong 3. (Se opp for spoilere.)

Når har Euphoria sesong 3 premiere?

(Jeff Kravitz/FilmMagic for HBO)

Det lurer vi også på. Premieredato er ennå ikke annonsert. Men noen detaljer kan tyde på når vi får Euphoria tilbake på skjermen.

Det tok tre år før sesong 2 hadde premiere, på grunn av mange utsettelser (takk, covid-19). Med det i bakhodet, kan vi jo nøye oss med at sesong 3 forhåpentligvis ikke tar like lang tid å filme?

Hver episode av Euphoria føles som en kortfilm, og det er tydelig at skaperne legger inn mye innsats og presisjon. Kinematografien, skuespillet og regisseringen er «chef’s kiss». Siden de to første sesongene hadde åtte episoder hver, er det trygt å forvente det samme for sesong tre.

Sesong 2 startet å filme sent mars 2021, som vil si at det tok ca. ni måneder totalt å produsere sesongen. Med tanke på at filmingen av sesong 3 ikke har startet ennå, får vi kanskje ikke se serien igjen før sent 2023 eller tidlig 2024?

Zendaya er busy.

euphoria sesong 3 hbo max norge zendaya rue jules euphoria season 4
Euphoria sesong 3 får grønt lys (HBO Max)

Euphoria har skapt MANGE nye stjerner på bare to sesonger. Det kan ikke være lett å få timeplanen til rulle på skinner med så mange talenter.

En av dem er Zendaya, som selvfølgelig var stor fra før, men gjennom Euphoria har hun virkelig bevist hvor dyktig hun er. Daya hentet en Emmy-pris fra første sesong, og skapte historie i år som yngste personen med to nominasjoner for en hovedrolle.

Allerede i februar bekreftet HBOs Casey Bloys at Zendaya er tilbake som rusavhengige Rue i Euphoria sesong 3. HBO-sjefen uttalte blant annet at han ikke kunne se for seg serien uten henne.

Euphoria BTS: Hunter Schafer som Jules Vaughn, Zendaya som Rue Bennett som lager en scene med en lesbisk vri på Brokeback Mountain (HBO Max)
Euphoria BTS: Hunter Schafer som Jules Vaughn, Zendaya som Rue Bennett som lager en scene med en lesbisk vri på Brokeback Mountain (HBO Max)

Rue er en sentral rolle i serien, men Zendaya er en busy queen. For tiden filmer hun både blockbusteren Dune: Part Two (2023) og tennisfilmen Challengers (2023). I tillegg har superstjernen luftet planene sine om å regissere en episode.

– Det er morsomt. Jeg skulle egentlig regissere episode 6, men så måtte jeg spille i den. Hadde ikke nok tid, så dessverre kunne jeg ikke denne gangen. Jeg ønsket å ha nok tid til å gjøre det på riktig måte. Så neste sesong, sannsynligvis, sa hun til Vogue Italia.

Så det gir enda flere indikasjoner på at sesong 3 kan ha laaang ventetid.

Hvem er tilbake i sesong 3?

Hunter Schafer på HBO Max-event for Euphoria på Academy Museum of Motion Pictures i Los Angeles (Emma McIntyre/WireImage)

Det forventes at de fleste fra casten vil returnere til rollene sine. Selv om ingenting er sikkert ennå, bør vi se seriens mest sentrale skuespillere Zendaya (Rue), Sydney Sweeney (Cassie), Alexa Demie (Maddy), Hunter Schafer (Jules), Jacob Elordi (Nate), Maude Apatow (Lexi), Nika King (Leslie) og Storm Reid (Gia) på lista. Og selvfølgelig geniet bak det hele, Sam Levinson.

De eneste som er sikkert til nå er som nevnt Zendaya, sammen med Eric Dane (Cal) og Dominic Fike (Elliot).

En av de store dramatiske hendelsene i avslutningen til sesong 2 var Eric Danes karakter Cal Jacobs som arresteres, etter sønnen Nate avslørte han til politiet. Det gjør jo framtiden til Cal uklar, men Eric har selv hintet til at karakteren er tilbake i sesong 3.

euphoria season 2 elliot guitar Dominic Fike cassie howard sydney sweeney zendaya rue
Dominic Fike som Elliot (A24/HBO)

Dominic Fike, som spiller Elliot, er også en av de som har bekreftet en comeback i sesong 3, under et intervju med Jimmy Fallon.

Og hva med Barbie Ferreira alias Kat, som hadde merkbar mindre skjermtid i sesong 2? Det har vært en del rykter om grunnen til dette, men skuespilleren avviser rapportene. Så nå er vi spente på hvor historien til Kat går videre.

Hva skal Euphoria sesong 3 handle om?

Euphoria Rue Zendaya season 3 Stand Still Like the Hummingbird
Zendaya som Rue som får tilbakefall når pillene hennes forsvinner (HBO Max)

En offisiell synopsis er ikke delt ennå, men med all innholdet i sesong 2 blir det lettere å spå hva som skjer. Vi skal ikke ramse opp alle spørsmålene vi sitter igjen med (det har vi faktisk gjort her), men snakke om noen av de viktigste punktene.

Rusproblemene til Rue er en åpenbar historie som serieskaperne kommer til å holde fokus på. Sesong 2 hadde noen smertefulle og tårevåte øyeblikk, som fortsatt sitter i hodet. Men avslutningen tydet på at Rue ser sine feil og skal prøve å gjøre livet sitt bedre. Sesong 3 vil nok gå dypere inn på dette, og forhåpentligvis blir det bedre tider for Rue.

Chloe Cherry Faye Euphoria Angus Cloud Fezco Fez Flexi onlyfans Euphoria season 3 real name
Angus Cloud som Fezco alias Fez med Faye (HBO Max)

Men det største spørsmålstegnet er hva som skal skje med Fezco (Angus Cloud), som havner i fengsel etter en dramatisk thriller-scene med Ashtray (RIP), Faye og Custer.

Han skal vel ikke sitte i fengsel hele sesongen?

Cal ble også involvert med politiet. Er dette noe som kan lede til flere avsløringer om familien til Nate?

Dessverre er det ikke mye vi vet ennå om Euphoria sesong 3, men vi oppdaterer med en gang en liten smule med informasjon blir delt.

Se også: Euphoria møter Gossip Girl?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer