Hopp til hovedinnhold
SILJE I EN NORSK NYKLASSIKERKORTFILM (YESBOX)

Etter disse 10 nifse, norske minuttene…

SILJE I EN NORSK NYKLASSIKERKORTFILM (YESBOX)

I Bak lukkede dører (2008) våkner en jente (Silje Reinåmo) opp i det som virker som et uforståelig, bisarr mareritt, og hun blir ikke mye klokere etter at en soldat (Erlend Nervold) forteller henne litt av det som skjer. Vi er ikke filmskapere, men… Denne 10 minutter korte filmen er solid laget. Heldigvis har den vunnet mange priser. Heia regissør, manusforfatter og klipper Aleksander Nordaas og fotograf Petter Holmern.
 
Fortsetter nedenfor.

Senere i vinter blir det premiere på Aleksanders spillefilmdebut Thale, hvor vi får møte selveste huldra; en kvinnelig, nesten utryddet, norsk skapning som var vanlig å se i seterområder og skogstrakter på østlandet, samt langs kysten og oppover i Nord-Norge. Filmen har også med Silje og Erlend.
 
– Vi har jobbet med dette prosjektet siden 2009, og det er fantastisk gøy at det endelig skal nå ut til et publikum, skriver Silje på sitt nettsted.
 
– Dette blir min debut i en hovedrolle på det store lerretet, noe jeg har jobbet veldig lenge og målrettet for å oppnå. Jeg gleder meg, samtidig som det også er litt skummelt.

Se en liten teaser for Thale, som også har med Jon Sigve Skard fra Skjult.


En annen lekker kortfilm:
New York 2. juledag

Les mer