Hopp til hovedinnhold
(HILDE HOLTA-LYSELL/MAT MAITLAND)

– Etter at du har elsket vil du ikke bare ha sex igjen

(HILDE HOLTA-LYSELL/MAT MAITLAND)

Ååå, Samsayas nye album er
 så fint!

Flere av låtene har riktig nok vært ute i flere år, men etter 2004-debuten Shedding Skin var det jammen på tide med en ny fullengder fra den evigunge, norsk-indiske 35-åringen.

Nye Bombay Calling viser Samsayas bredde som artist og låtskriver, og har på alle måter potensiale til å treffe pop-hjerter også utenfor landegrensene. 


PS: Hvis du bor i Oslo og er keen på å se henne live spiller Samsaya på Parkteatret i kveld 19. april. Først med fri aldersgrense under det fine og viktige Yngling-konseptet, og så for alle over 18 år etterpå.


Vi ba Sam om å skrive litt om låtene for oss, se hva hun forteller om alle sporene fra Bombay Calling mens du hører albumet via Spotify. 


«Khusbhoo» 
– En interlude og min musikalske røykelse. Før jeg går på scenen bruker jeg den til å rense stemningen og sette min egen. For meg er musikk 100 % feeling. Føles det ikke riktig klarer jeg ikke å levere. Jeg vil gjerne rense lydbildet for lytterne, samtidig som jeg setter den rette vibben.  «Khusbhoo» lukter honning, jasmin og smaker som marigold-blomsten dyppet i Nikka!  
«Stereotype» 
– Musikk for meg er total frihet og jeg hører selv på alle mulige sjangre. I løpet av en dag kan jeg høre på alt fra Charli XCX til Ernest Ranglin. Hvorfor skal jeg da la andre sette meg i en bås eller bestemme hva jeg burde lage eller like? «Stereotype» er en uptempo og dansbar «I-do-whatever-I-want-låt»!
«Bombay Calling» 
– Som liten var India et mystisk og vilt spennende sted. Jeg husker hvordan alt var så mye mer; smak, farger og den intense varmen. Jeg ville skape den stemningen, og spenningen jeg følte hver gang jeg reiste dit. Fun fact: Jeg åpner låten med et kassettopptak jeg gjorde som seksåring der jeg forteller onkelen min at jeg skal synge på hindi for ham. 
«Beginning At The End»
– Handler om den ensomheten som kan oppstå i et forhold. Det vanskelige valget om å gjøre det slutt og begynne helt på nytt for seg selv. Det var deilig å endelig kunne sette melodi og ord på disse følelsene, samtidig som vi klarte å holde på den oppløftende tonen. 

Fortsetter etter videoen til Samsayas nyeste, dritfine singel

«Love Maze»
– En dansbar sommerlåt! Kjærlighet er digg, men kjipt når du oppdager hvor mye tid du har brukt på det og hvor blind du kan bli. En vill labyrint man vanskelig kommer ut av. 
«Good With The Bad» 
– Livet er kort, så hvorfor gjøre det enda kortere ved å ikke nyte de gledene man har. «Good With The Bad» var rett og slett en sånn «stress ned og se verden rundt deg!»-vibe jeg trengte i mitt liv. Fred gjorde en fet jobb på produksjonen og jeg digger hvordan den går fra akustiske gitarer med singalong-refreng til klubb-EDM-vibe.   
«Jaywalking»
– Helt siden jeg var liten har jeg fått høre at jeg spør for mange spørsmål og at jeg tenker for mye, men jeg har aldri skjønt hvorfor man ikke skal gjøre det. Jeg vil alltid finne ut av ting selv og «Jaywalking» handler nettopp om det. Følg hjertet ditt og ikke vær redd for å gå din egen vei!
«Breaking Bad» 
– Jeg var lei av å tilpasse meg musikalsk og hadde bygget opp masse frustrasjon, og husker fortsatt at jeg ikke trengte penn og papir på denne. Fred spilte av trommene og synthen og jeg bare tømte alle følelsene mine på det. Jeg elsker å gjøre den live.  Det er det største kicket hver gang jeg får med meg publikummet til å skrike med meg på de halvskrudde «la,la,la-ene» i refrenget.
«Superhero» 
– «Superhero» er min lille outsider-anthem! Det er en påminnelse om at det å føle seg annerledes ikke gjør deg unormal og at du ikke trenger å være redd for å passe inn. Jeg har følt meg som en alien lenge, og dette er min oppfordring til alle om å ikke være redd for å lande romskipet sitt og slippe seg løs. Dine unikheter er dine styrker så ikke vær redd for å vise dem. 

Fortsetter under #flashbackfriday-snutt


«First time»
– «First Time» handler om å elske som om det var aller første gangen. Når du oppnår den ultimate tilstedeværelsen og hvordan du bare vil at den skal vare. Etter at du har elsket vil du ikke bare ha sex igjen.
«U & Me»
– «U&Me» er min ode til Bollywood. Jeg er oppvokst på fargerike, musikalske, sensuelle og dramatiske Bollywood-filmer. Den naive første kjærligheten, de som ikke tillater den og deres evige kamp som ofte ender i at de får hverandre med en lykkelig slutt. Når vi lekte oss i studio med denne, så jeg for meg et indisk bryllup. Alle som har vært i et vet at det er dansen som er det absolutt beste! Når alle store og små slipper seg løs på dansegulvet er det vanskelig å ikke smile.
«My Mind» 
– «My Mind» er min favorittlåt på skiva og både Fred og jeg satt med gåsehud etter at Teymur hadde laget melodien som surret rundt i hodet mitt med den indiske bansurien. Det var vilt å høre den komme til live slik. Låten er en slags samtale der jeg prøver å sette meg inn i de ulike rollene som oppstår i en familietragedie. Den beskriver en jente som Ikke lenger klarer å leve det livet familien og samfunnet rundt henne krever. Hun vil Ikke ofre sin lykke for noen andre. Hun følger impulsene og følelsene sine, og må bøte med livet sitt. <3 (INSTAGRAM.COM/SAMSAYAOFFICIAL)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer