Hopp til hovedinnhold
SINISTER MED ETHAN HAWKE
SINISTER MED ETHAN HAWKE (SCANBOX/SUMMIT)

Sinister byr på Ethan Hawke i grøsser med skumle norske toner

Sinister ser guffen ut

Forfatteren Ellison flytter inn i huset til en familie som ble brutalt drept, som et grunnlag for sin neste bok.

På loftet finner han en boks med grusomme Super 8-opptak, for så å oppdage at han og familien også er i fare.

Så hvorfor ikke bare stikke fra huset? Så så…

Se traileren til Sinister nedenfor.

Sinister lyder kanskje som en ganske standard, overnaturlig «found footage»-gyser, men til tross for potensielle klisjeer fikk den god mottakelse etter festivalpremieren på SXSW.

Filmen handler mer om personen som finner opptakene, enn innholdet.

«Som de beste grøsserne ofte gjør, understreker Sinister at være egne monstere er de aller verste», skriver Los Angeles Times og gir filmen 8 av 10 stjerner.

«Det skumle i filmen er ikke bare intenst, men beinhardt i denne fengselende horror-historien», mener Variety, som gir samme karakter.

The Village Voice har lik vurdering, og mener den «spente» innsatsen til hovedrolleinnehaver Ethan Hawke (Training Day) kan sees som en mild parodi på hans ujevne karriere, samtidig som han er «totalt troverdig».

Men Washington Post kaller både karakteren og filmen for «dum».

Sinister har også med James Ransone fra Alexander Skarsgård-HBO-serien Generation Kill, How to Make It in America og den andre sesongen av The Wire. (Husker du Ziggy?)

soundtrackethar regissør Scott Derrickson (Hellraiser: Inferno, The Exorcism of Emily Rose) tatt med de norske artistene Ulver og Andrea Haugen alias Andréa Nebel alias Nebelhexë alias Aghast Manor.

Andrea, som har med fire spor, forteller via Facebook at hun kjapt ble veldig glad i regissøren.

«Hadde den utroligste kvelden i går, hang ut med Scott Derrickson… For en connection vi hadde!», skriver den norske artisten.

«Vi snakket om vår kjærlighet for mørk fortellerkunst og psykologi og 70-talls-spøkelsesfilmer og drakk gode cocktails. Det er alltid åsåm å møte en lignende sjel. Jeg savner ham allerede.»

Forvent deg creepy toner når Sinister starter i Norge 31. oktober. Alias halloween.

Mer horror her

Nyeste saker fra 730.no

Les mer