Hopp til hovedinnhold

Estelle til 730: – Jeg knadde vommen til Rick Ross!

BRUN & BLID (CHIOMA ANUGWEJE)

Først fikk Estelle hele hjemlandet England åpent med debuthit’en «1980» i 2004. Fire år senere falt hele verden pladask for London-jenta via Kanye West-gjestede «American Boy», som også ble hennes første topp 10-hit i USA og sikret henne og Ye en Grammy for Best rap/sung collaboration. Fire år etter «American Boy», alias tidligere i vår, droppet mor sitt tredje album All of Me, og om vi ikke fikk ALT av henne – så fikk vi hvertfall en god porsjon av den sjarmerende 32-åringen da vi kroket opp i Oslo.

David Guetta-produserte/Kardinal Offishall-gjestede «Freak» ble først lansert som førstesingelen fra All of Me i 2010, men poppet ei av som planlagt – og endte opp som et beskjedent bonusspor på mors tredje sett:

(Saken fortsetter under.)
 

 

Heia Estelle og grattis med flott plate! Hvorfor kalte du albumet ditt All of Me?

 
– Fordi albumet bare handler om meg, hehe. Jeg ville lage et album som svarer på alle spørsmål om hvem jeg er som artist og som person. Folk har alltid spurt meg ‘er du rapper? Er du sanger?‘ Når de har hørt på skiva mi nå tror jeg det vil gå et sekund før jeg får det spørsmålet igjen.

Har du en favorittsang på albumet eller digger du alle låtene like mye?

 
– Det er en klisjé, men alle sangene er som barna mine, og det blir gærnt å ha et favorittbarn, vel? Men, ok: Hvis jeg MÅ velge så vil jeg kanskje si «Do my thing» med Janelle Monae. Den handler om at man skal applaudere folk for at de er annerledes, vær stolt over hvem du er og hvis folk ikke tåler det, kjipt for dem.

Digger den låta sjæl :D. Hva vil du utnevne som høydepunktet i din karriere til nå?

 
– Oi, jeg vil si at jeg ikke har nådd høydepunktet mitt ennå, men et av de største øyeblikkene var nok da jeg opptråde på Grammy Awards i 2009 med Kanye. Det var sykt, og jeg er utrolig stolt og happy for at jeg ikke trynet på scenen. Jeg fikk en telefon av foreldrene mine like etterpå og de var over seg av begeistring. Mamma sa hun var spesielt fornøyd med at jeg så bra ut, ikke trynet på scenen og sang rent. Mamma er min verste kritiker!

Sånn er mammaer! Ser du på John Legend som mentoren din?
 

– Jeg ser på han som en fyr jeg kan stole hundre prosent på. Når jeg spiller ny musikk for ham, eller viser ham nye tekster jeg har skrevet, så vet jeg at han ikke har noe baktanke med måten han svarer meg eller gir meg tilbakemeldinger på. Han er 100% ærlig.

Hva er det viktigste John Legend har lært deg?
 

– Det viktigste jeg har lært av John er at varemerket ditt må være gjenkjennelig. Man må jobbe for å være et gjenkjennelig varemerke. Når folk hører navnet mitt, vet de hvem jeg er og hvordan jeg ser ut. Før kledde jeg meg i hva som helst og byttet look annenhver dag. Og det var nok utrolig forvirrende for folk og for fansen.

Skal itj’ være lett:

John Legend-gjestede «Fall In Love» ble lansert som oppfølgeren til den litt stusselig mottatte «Freak», men gjorde også et magert inntrykk på radio og platekjøpere – og ble utelatt fra den ferdige versjonen av Estelles seneste album:

(Saken fortsetter under.)

Hva er den største forskjellen mellom «1980»-Estelle og 2012-Estelle?
 

– OMG! «1980»-Estelle vokste opp, og takk Gud for det. Hun tok også ut de lilla og blå extensions’a hun hadde.

Lol! Har du noen gang blitt presset mot et mer seksuelt image eller noe annet du ikke har synes har vært noe kult?

 
– Aldri! Jeg har alltid gjort min greie.

Hvilken britisk artist tror du kommer til å bli den neste globale superstjernen?
 

– Tinie Tempah er godt på vei. Wretch 32 er ikke like kjent utenfor England, men han er rå og kan definitivt klare det. Han er en veldig sexy og sjarmerende fyr, han lager bra musikk med flotte tekster og har et rått team bak seg.

Kult! Hva tror du er den største forskjellen mellom musikkindustrien i US og UK?

– I USA går plateselskapene 5 – 6 ganger hardere frem når det gjelder alt angående artisten; Med promo, image, alt sammen! De følger med på alt du gjør. Du kan brått få en sint telefon fra managementet om at du ikke twitrer nok eller at du twitrer for mye. Lol! I UK er det mer laidback.

Du har mange stilige gjester på albumet ditt, som Janelle Monae, Trey Songz og Rick Ross. Hvem var det mest gøy å jobbe med?

 
– Alle sammen, alle på hver sin måte. Noe som er kjempelol er at venninnene mine ba meg gni på magen til Rick Ross hvis jeg fikk sjansen. Jeg bare så på dem og svarte «WTF!», men jeg knadde vommen hans for deres skyld. LOL!

Alle gode ting er tre? Med Rozay som gjest endte Don Cannon-produserte «Break My Heart» opp som ‘førstesingelen’ fra mors tredje skive – selv om det strengt tatt er singelforsøk #3. It’s not right – but it’s UK:

(Saken fortsetter under.)

Lol, du assa. <3 Hva er den verste daten du har vært på?
 

– Den verste daten jeg har vært på varte i nøyaktig tre sekunder. Karen sa at jeg burde skaffe meg en hund, slik at jeg ikke underslo mine følelser for menn. Fordi det er det kvinner i min situasjon gjør. Jeg bare så dumt på ham og gikk. Haha, herregud.

For en dust! Har du en kjendis-crush om dagen, da?

 
– JA! Michael Ely er super kjekk! Jeg har møtt han en del ganger og han er veldig kjekk og smart. En virkelig fin fyr.

OMG! Akkurat nå ser jeg for meg dere to gå hånd i hånd ned den røde løperen sammen. Be han ut da, Estelle!
 

– Haha, nei det kunne jeg aldri gjort! Jeg synes ikke jenter skal be gutter ut… Det ender alltid opp med skjevfordelig i forholdet. Hvis du starter med kontrollen i et forhold, vil det alltid være du som har kontrollen. Tro meg, du vil ikke ha den typen kontroll i et forhold.

Hva er planene dine for resten av året?
 
– Jeg har masse planer! Jeg skriver bok, og har et nytt album som kommer ut på slutten av året. Jeg skal begynne med skuespill, og skal på mine første auditions snart. Har også en mixtape som heter The Reminder som kommer ut om noen uker! 
 
Fett! God sommer og lykke til! 
 
– Cheers!
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer