Hopp til hovedinnhold
ERIK OG LARRY (KNUT BRY, UNIVERSAL)

Erik Poppe fikk med trommisen til U2

ERIK OG LARRY (KNUT BRY, UNIVERSAL)

A Thousand Times Good Night får flere kjente navn på plakaten. Erik Poppes kommende film, som skytes i Irland, Afghanistan, Marokko og Kenya, kan smykke seg med en rockestjerne.

– Jeg ville ha en overraskelse, og denne gangen ble det Larry Mullen jr. fra bandet U2. Når jeg først var her i Dublin, kunne jeg ikke klare å la være og spørre, for å få friskhet og noe rått inn i filmen, sier regissøren.


– Dette er absolutt utenfor hans komfortsone, sier han selv, men jeg elsker å se hvordan han blir tryggere og tryggere for hver dag og at han fungerer. Han er modig som tør dette.


– Irland og Dublin er James Joyce, Beckett og U2. Joyce og Beckett er døde, mens U2 er i live. Dermed var det helt umulig ikke å spørre ham. Han er den i bandet som har det råeste utseende, den største kredibiliteten og ligner mest på manusforfatteren min, Harald Rosenløw Eeg, humrer Poppe fornøyd.

Poppe har allerede fått ja fra franske Juliette Binoche (som vant Oscar for The English Patient og ble nominert for Chocolat), danske Nikolaj Coster-Waldau (Hodejegerne, ganske kjipe Jaime Lannister i HBO-superserien Game of Thrones) og irske Maria Doyle Kennedy (Downton Abbey, The Tudors, Dexter).

A Thousand Times Good Night har fått mange millioner kroner i europeisk støtte. Filmen, som har premiere neste høst, handler om en mann som kombinerer jobben som verdens mest kjente krigsfotografer med livet som familiefar.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer