Er verdens neste popstjerne i drag?

29. jun 2014 kl. 00:00
BIANCA DEL RIO OG ADORE DELANO  (INSTAGRAM)

BIANCA DEL RIO OG ADORE DELANO  (INSTAGRAM)

De som har fulgt med på RuPaul’s Drag Race vet at (altfor) mange av deltakerne slipper musikkvideo i ettertid, med stjerner i øynene og begrenset sangtalent. Noen er heldigvis flinkere enn andre, og det er ikke usannsynlig at verdens neste store popstjerne også er dragstjerne.

Den vi ville slengt mest penger etter er 24 år gamle Adore Delano, kjent fra RuPaul’s Drag Race sesong 6. Ute av drag heter hun Danny Noriega, og var med i American Idol – altså kan hun i motsetning til mange av sine dragsøstre synge på ordentlig.

Frøken Delano har selv sagt at hun vil gå mainstream, og mener at når Lady Gaga klarte å gjøre «weird» kult, så kan hun også. Breialt, men vi liker det. For en knapp måned siden slapp hun videoen til sin første singel, «DTF», som både er catchy og morsom (featuring smellgravid dame):

Etter «DTF» slapp hun den seriøse balladen «I Adore U» , en sjeldenhet blant Drag Race-artistene som i all hovedsak spiller på humor og parodier. Videoen er også ganske fin: 

Allerede 1. juli kommer videoen til neste låt «Party», som er oppkalt etter et av Delanos mest brukte ord. Sjekk teaseren til den Alice i eventyrland-inspirerte snutten her. Albumet «Till Death Do Us Party» kom i starten av måneden, og debuterte på 3. plass på Billboards Dance/Electronic Album-liste, samt 59. plass på Billboard 200. (Her kan du lese mer om Drag Race-jentenes listeplasseringer.)

 
Videoen til fjerde singel «Hello, I Love You» er også ferdig innspilt, så Adore er utvilsomt ambisiøs. Låtmessig har hun en stykke igjen å gå, men om et par album kan hun være popstjerne på ekte. Kanskje hun blir den nye Kesha? 


En annen populær queen fant vi i Drag Race sesong 4, nemlig Willam Belli (midten i bildet over). I etterkant av Drag Race fikk hun sitt eget webshow hvor hun snakker dritt om andre populære YouTube-fjes, men Willam hadde også en rekke gjesteroller i TV før hun ble kjent gjennom Drag Race. Blant annet i Nip/Tuck, Criminal Minds og Sex and The City, noe hun nevnte i hver. eneste. episode av Drag Race.

Willam har hittil bare gitt ut parodilåter, og sammen med gruppen DWV som består av Detox (sesong 5), Willam og Vicky Vox, er videoene hennes de mest populære på YouTube. Se «Boy is a Bottom» med 14 millioner visninger (parodi av Alicia Keys – «Girl on Fire»), «Silicone» (Robyn – «Dancing on my Own») samt grove «Only Anally» (Katy Perry – «Unconditionally») under: 

Firkløveret The Heathers har holdt sammen siden sesong 3, og består av Raja, Manila Luzon, Carmen Carrera og Delta Work. Ingen av dem er spesielt flinke til å synge, men de ser råbra ut i videoen til den meningsløse coveren av «Lady Marmalade»:

Det må nevnes at Carmen Carrera, hun med puppene ute 1:45 og resten av videoen, nå identifiserer seg som en transkjønnet kvinne, og er ikke mann i drag som de andre. Nå prøver hun å slå igjennom som modell, og har signert med Elite Model Management. (<3)

Det er mange dronninger som på død og liv skal drive med musikk, her er flere lovende musikkvideoer:  

Alaska Thunderfuck (sesong 5):

 

Courtney Act (sesong 6):

 Sharon Needles (sesong 4):

Manila Luzon (sesong 3):


Superbonus:
Mother Monster tok med seg Mother Ru på Muppets’ julespesial i fjor:

 
Se også: 100 grunner til å se RuPaul’s Drag Race (GIF-o-rama)