Hopp til hovedinnhold
Er The Office (US) verdt en titt for den yngre generasjonen? (NBC)

Ikke ny, men ny for meg: 16-åring anmelder The Office

The Office sett for første gang – med dagens øyne.

Her er en ny utgave av 730.no-spalten Ikke ny, men ny for meg!

Som den eneste 16-åringen i redaksjonen til 730.no, er det flere popkulturelle referanser jeg ikke skjønner. Rett og slett fordi det er filmer og serier de andre skribentene forbinder med å være barn og ungdom, som ble laget før jeg i det hele tatt ble født. Derfor har har jeg fått min helt egen spalte der jeg skal anmelde serier, filmer og musikk som jeg ikke har noe forhold til. Fordi jeg er for ung 😎

Tidligere har jeg kun angrepet norske favoritter, men nå er det på tide at jeg utvider horisonten litt.

Nå skal jeg prøve meg på noe litt nyere; nemlig den amerikanske versjonen av The Office!

TV-serien er en fiktiv dokumentar alias mockumentary og ble sendt på NBC fra 2005 til 2013. Okay, 2005 er ikke så lenge siden hvis man er eldre. Men i 2005 var Justin Bieber 9 år – og jeg var 3 år.

Karakterene i The Office blir intervjuet underveis, og snakker noen ganger direkte mot kameraet. Alt blir tilsynelatende filmet med ett kamera, som i en ekte, gjerne lavbudsjetts dokumentar.

Det er laget hele ni sesonger av The Office (US), men denne anmeldelsen er basert på sesong 1 og 2.

World’s best boss? Tja, det kan diskuteres! (NBC)

Komiserien følger livet til gjengen som jobber i Dunder Mifflin Paper Company, avdeling Pennsylvania, som selger papir.

Avdelingssjefen Michael Scott (Steve Carell) tror han er en utrolig artig kar og kaller seg selv «kontores klovn» altfor ofte. I virkeligheten fremstår han desperat, og oppfører seg særdeles upassende som sjef. Dette skaper en rekke morsomme scener.

Michael er den typiske litt eldre lederen som snakker om utseende til kvinnene på arbeidsplassen, og som er så redd for å bli kalt rasist at ender med å virke rasistisk. Steve Carell gjør en fantastisk rolle som den bedritne, men morsomme sjefen! Spesielt i andre episode av sesong 1, når det blir arrangert «Diversty day» på kontoret. En dag dedikert til mangfold er i teorien viktig og bra, men dette ender selvfølgelig i katastrofe.

Michael Scott sier så mye krenkende at det skulle ikke vært mulig. Episoden inneholder flere hysteriske hendelser, som i hvert fall jeg skammer meg litt over at jeg ler av.

Episode 2 i sesong 2 må også nevnes!

Ledelsen har nemlig sendt en ansatt fra hovedkontoret til å snakke om seksuell trakassering på kontoret, noe Michael misliker sterkt. Han er livredd for at dette vil skape dårlig stemning på kontoret, og at han ikke kan kødde rundt dagen lang. Dette blir selvfølgelig episoden (til nå) som inneholder mest seksuell trakassering og drøye vitser. Som resepsjonisten Pam sier i denne episoden: «Dagen vi snakker om seksuell trakassering, er vanligvis dagen jeg blir mest trakassert som en vits».

Uansett om du vurderer å binge hele The Office eller ei, bør du sjekke ut denne episoden som er full av gullkorn!

The Office må være den mest tullete serien som jeg noensinne har sett.

Til tider byr den på artige vitser og hendelser. Mens det andre ganger blir det bare… Litt rart? Det er ikke bare sjefen sjøl Michael Scott som gjør serien morsom. Komedien inneholder flere snodige biroller som gjør The Office ekstra gøyal.

Du vil garantert kjenne deg i igjen i flere av karakterene, i hvert fall egenskapene til noen av rollene. Mange av de ansatte på kontoret er tatt skikkelig på kornet!

Serieskaper av den amerikanske versjonen av The Office, Greg Daniels, er imponerende flink til å skape absurd morsomme situasjoner og karakterer som passer seg på TV-skjermen. Greg kan dog ikke ta all æren for denne suksessen. The Office (US) er basert på den britiske orginalen med samme navn.

Det var komikeren Ricky Gervais som hadde ideen om denne fiktive dokumentaren på et kjedelige kontor og gjenkjennelige karakterer. Ikke bare produserte, regisserte og skrev Gervais manuset, han spilte også den britiske versjonen av Michael Scott (David Brent) i The Office (UK).

Her er godgjengen fra den originale versjonen av The Office.

Humoren i The Office er tydelig – det er så kleint og teit at det blir morsomt.

Noen ganger er det skikkelig morsomt også. Det jeg ikke helt skjønner er hvordan denne type humoren kan holde til hele 9 sesonger.

Som relativt ny til sjangeren må jeg si at jeg liker konseptet med fiktiv dokumentar skikkelig godt. Det føles på en måte ekte, men samtidig som du er veldig glad for at det ikke er det.

Jeg må dog si at første sesong av Greg Daniels’ versjon av The Office starter litt tregt. Spesielt starten av sesong 1 må du «jobbe» deg litt gjennom. Men når du har kommet deg noen episoder inn i sesongen, blir det stort sett non-stop skøy!

Denne TV-serien med gjenkjennelige og artige karakterer, og til tider utrolig drøye humor, får terningkast… *trommevirvel* 5 av meg!

Dette er den første 5-eren jeg har gitt til en «gammel» serie, men jeg håper det ikke blir den siste. Send gjerne mail til [email protected] med tips til serier og filmer du tror en 16-åring er for ung til å ha sett, og vil at jeg skal anmelde fremover!

Les også: Ikke ny, men ny for meg: 16-åring anmelder den norske favoritten, Hotel Cæsar!

Les mer