Hopp til hovedinnhold

Er Kick-Ass en drittfilm?

ROGER EBERT BLIR TRIST AV Å SE CHLOE & CO. I KICK-ASS (NORDISK FILMDISTRIBUSJON)
Dette er den fjerde gangen vi skriver om Kick-Ass, hvor Dave (Aaron Johnson) bestemmer seg for å bli en superhelt, med hjelp fra Big Daddy (Nicolas Cage), hans drøye 11 år gamle datter Hit-Girl (Chloe Moretz) og Red Mist (Christopher Mintz-Plasse alias McLovin i Superbad).

Men er filmen bra?

Twitter ser de fleste ut til å være oppspilte over den britiske regissøren Matthew Vaughns voldelige actionkomedie, men hva synes de proffe synserne?

Village Voice er ikke spesielt gira.

– Er det spennende med en liten jente som sier ord som «kukk»? … (Kick-Ass er) aldri så sjokkerende som den tror den er, eller så morsom som den burde være eller så engasjert i kulturell kritikk som den kunne ha vært. Kick-Ass er half-assed.

Fortsetter nedenfor den ganske usensurerte traileren.


New York Daily News disker opp med slakt – 1 av 5 – og mener dette er en «fryktelig film» som «tror den er så modig og vågal, men som i likhet med hovedpersonen kun er en nerd som tror han er tøff».

Samme bunnkarakter kommer fra Chicago Sun Times‘ anerkjente Roger Ebert.

– «Skal jeg vise følelser eller skal jeg late som jeg er kul», spør ringreven retorisk, og konkluderer med at «dette ikke er tegneserievold», og at filmen bare «gjorde ham trist».

Eberts konkurrent hos Chicago Tribune belønner Kick-Ass med stusselige 1,5 stjerner.

– Halveis ute i filmen startet jeg å hate den, skriver anmelderen, som synes volden er «idiotisk» og «ubarmhjertig».

– Det er kanskje en hit, men jeg venter på Iron Man 2»

Fortsetter nedenfor.


Britiske Empire er helt uenig, jamfør karakteren 5 av 5.

– Et latterlig underholdende, ultravoldelig cinematisk rush som i perfekt tempo sparker stedene som andre filmer sliter med å nå.

Time er også toppfornøyde.

Kick-Ass beveger seg med så blodig overbevisning at du blir tilgitt for å ikke se hvor smart den er. Men smart er den. Smart, viktig og dødelig.

Fortsetter nedenfor.


Norske anmeldere er stort sett superhappy; VG, Aftenposten, Dagsavisen og BT gir alle terningkast 5, mens Dagbladet synes filmen er midt på treet:

Kick-Ass mister mye av sjarmen og selvironien underveis, og nedmåkingen av skurkens hær av gorillaer er langdryg og skjematisk. Kjeklingen mellom Dave og kumpanene sitter ikke helt, de høres mest ut som om de har sett Superbad og Juno og veldig gjerne vil være akkurat sånn.

NATT&DAG drar frem sin glisende toppkarakter.

– Superheltfilmen vi ikke visste vi ventet på, et genuint nyskapende stykke arbeid og leverandør av non-stop underholdning. En klassiker.

Fortsetter nedenfor.
Til høsten er Chloe aktuell i Let Me In den amerikanske versjonen av svenske, fenomenale Låt den rätte komma in, noe hun snakker om ovenfor.

Fun fact: Den rumpesparkende regissøren Matthew Vaugh har produsert Lock, Stock and Two Smoking Barrels og Snatch, men har alltid ønsket å gjøre en superheltfilm. Briten ble hyret til å gjøre X-Men 3, men trakk seg to uker før innspillingen startet fordi han følte at han ikke hadde fått nok tid til prosjektet. Musikkvideodiva Brett Ratner tok over, og Matt ble misfornøyd med resultatet.

– Jeg kunne gjort filmen 100 ganger bedre. Det høres arrogant ut, men jeg kunne laget noe med mye mer følelse og hjerte, sa han Claudia Schiffer-ektemannen til Daily Telegraph i etterkant.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer