Hopp til hovedinnhold
(ANNE MARTHE WIDVEY/SONY MUSIC)

Er Elsa og Emilie evige optimister? På ingen måte.

(ANNE MARTHE WIDVEY/SONY MUSIC)

Siden sist vi skrev om Haugesunds flinkeste tenåringer har Elsa rukket å bli 18, mens Emilie blir myndig i oktober. Som betyr at de fortsatt er altfor unge til å være så sjukt dyktige som de faktisk er, noe de beviser på sin splitter nye debutplate Endless Optimism.

Tror du at albumet er fylt av sukkersøte gladlåter om gutter og YOLO-livet bør du justere forventningene. Elsa og Emilie er dyktige tekstforfattere, og albumet bærer preg av modenhet mange eldre artister kan drømme om. 

Vi ba derfor jentene fortelle litt om låtene på Endless Optimism, spor for spor. Les hva E & E har på hjertet under, mens du hører på albumet via din foretrukne musikkavspiller: 

«Endless Optimism»
– Dette er jo tittelsporet vårt. Navnet er en samlebetegnelse på moralen i plata. Låten handler om inngangen til undergangen. – Satt på spissen, selvfølgelig.
 
«Run»
– «Run» er nok den låten vi er mest fornøyd med. Den har forskjellig betydning for oss begge, men vi er enige om at det nok er den låten som har mest potensiale.
  
«Another Day»
– Denne låten handler om å vente på noe som ikke kommer til å skje. Visuelt har vi valgt å lage en historie om ei jente som innbiller seg et liv hun ikke har. Låten ble påbegynt av Emilie da hun satt og ventet på en forsinket buss.
 
«We Want It All»
– Dette er en gammel «Emilie-låt» som har blitt formet flere ganger. En liten optimist, som har sneket seg inn midt i den ellers store depresjonen. Spørsmålet er vel bare om den er like smilende som den later som.
Fortsetter under
 


(JULIE PIKE/SONY MUSIC)

«All Our Money»
– Dope og farger. Denne låten er skapt bak briller som viser alt i sensommer-solnedgang-kjærlighet format. En fin visjon av potensiell lykke.
 
«Firemaker»
– «Firemaker» er en småsarkastisk innrømmelse om hvor tåpelig ting kan bli mellom to personer. Teksten tok form en av dagene Elsa var overtrøtt og lettere frustrert. Emilie sov.
 
«Young and Beautiful»
– Dette er en «Elsa-låt». Eneste låten som er skrevet med en direkte intensjon. – Den er selvfølgelig hemmelig.
 
«Everybody Knows»
– «Everybody Knows» er en oppsumeringslåt for albumet. Den avrunder den tekstlige galskapen med at «Everybody Knows».

Fortsetter under 


(ANNE MARTHE WIDVEY/SONY MUSIC)

DRITFINT? Ja. Se Elsa og Emilie live de kommende dagene:

10. September: Café Mono, Oslo.
11. September: Tou Scene, Stavanger.
13. September: Høvleriet, Haugesund.
16. September: Kvarteret, Bergen.

Se også: Norges flinkeste 17-åringer? Se Elsa & Emilies første musikkvideo 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer