Hopp til hovedinnhold
🔥 (Knirckefritt)

Er du dum? Norsk videopremiere fra Oscar Blesson og Jonas Benyoub

Holmlia x Ellingsrud!

De unge norske ringrevene Oscar Blesson og Jonas Benyoub teamer opp på førstnevntes nye singel «Er du dum?», produsert av Kook Up og Kyle Jr.

I musikkvideoen, regissert av arbeidsjernene Erik Carswell, Ask Sunde og Jamshid Rashidi, stiller artist Tshawe Baqwa (Madcon) og politiker Seher Aydar (Rødt) som psykologer.

Låten er så fengende som det kan få blitt! 👑

Videopremieren får du her hos 730.no:

Varm opp med å lese praten vi tok med gutta nedenfor!

Hvordan var videoshooten til «Er du dum?», Oscar?

– Videoshooten var helt kaos, det var voldsomt gøy da så og si alle var godt kjente med hverandre. Huge kjenner jeg fra videregående, de stod for wild visuals. Jonas fra et tiår tilbake. Jamshid og jeg går way back, han kom med clutch ide, og stod for konsept, ide og co-regi.

Hva er idéen?

– Vi hadde en del fruktløse møter helt til Jamshid kom på banen, han står bak hele konseptet og ideen. Han ville at videoen skulle spille på et par viktige ting, som ekkoet voldsomt hos meg òg. Først og fremst det å normalisere terapi, men samtidig bygge ut på at fortellerstemmen min bærer sitt vitnesbyrd. Videoen får en bedre dynamikk hvis vi hadde profilerte mennesker å spille på.

Skjønner! Apropos kjente folk, hvorfor valgte dere akkurat Tshawe Baqwa og Seher Aydar som psykologer?

– Tshawe er en homie av Jonas, og Seher kjenner jeg fra Agenda X da jeg var ungdom. Hun bor på Holmlia så jeg ser henne mye i hooden også. Da vi snakket ut om psykologer falt det naturlig at en person som er 2. valg for Rødt, og er vara for Moxnes i Oslo. Hun har jo hatt en rolle i min oppvekst som kanskje passer litt for godt.

Hva tilfører Jonas Benyoub låten?

– Jeg hadde opprinnelig to vers, men det siste ble for gjentakende så jeg scrappet det. Jeg har som sagt tidligere, kjent Jonas i nesten et tiår. Han tilføyer en autentisitet, og videre bygger ut på et perspektiv som er sårt nødvendig.

Jonas, hvordan er det å jobbe med Oscar Blesson?

– Oscar er rå, vi var på bølgelengde og vibet hele veien. Som vi sier i Marokko «hrrrres a niffauw».

Hva liker du med «Er du dum?»?

– Liker det tunge budskapet pakket i en leken kunst med en kvalitet som om zizou møtte gaucho i Vm 98.

Topp tre dumme mennesker, Jonas?

– Doug heffernan fra kongen av queens, lillebroren min og Baljit fra New Delhi.

Behind the scenes med Oscar og Jonas (Emma Sukalic)

Oscar, hva handler egentlig «Er du dum?» om?

– Jeg ville ha mitt take på gatelivet og brødrene mine, hva folk som er nærme meg går gjennom. På den ene siden ville jeg vekk fra glorifiseringen av gatelivet, samtidig som jeg ville preache min sannhet. Jeg har en fot på fortauet og en fot på den andre siden, så det var viktig å fortelle om hva brødrene mine gjør for å forsørge familien.

Du har vært i gamet lenge nå. Hva har du lært?

– Det har vært en lang prosess, man lærer å sette lit til den. Tålmodighet og pågangsmot, for resultater kommer uansett. Trust the process.

Det kan være kostbart å produsere musikkvideoer. Er investeringen verdt det?

– Jeg kommer fra et standpunkt hvor jeg ikke tar matta på den samme måten jeg burde. Jeg får ingen umiddelbar avkastning på investeringen, men jeg har og vil alltid gjøre det for kunsten. Så alt som presser kunsten fremover er verdt det. Jeg gjør det for å motivere samt inspirere andre mennesker. Shoutout til brødrene mine som har hjulpet meg med å funde ting på veien.

Hva er planene for sommeren?

Oscar: – Lage mer kunst.

Jonas: – Ligge på en båt i sommer og sole døner-magen min.

Se også: Fansen er forbanna på DJ Khaled

Nyeste saker fra 730.no

Les mer