– Er 25 år, men føler meg som 16

25. mai 2009 kl. 00:00
9 & P BOOSTER SEG (TARJEI KROGH)
Hadde det ikke vært for den moldovske dansegulvfylleren til O-Zone, hadde Jaa9 & OnklP hatt førsteplassen i Norge med «Kjendisparty» i 2004.
Men det ble heller 2. plass på VG-lista i fire uker på rad.

Når Lillehammer-duoen nå lanserer «Glir forbi», den første singelen fra deres kommende, andre studioalbum, er det ikke sikkert at det blir «Fairytale»-feber, men de unge nesten-ringrevene har fått usedvanlig god feedback på låten.

Ikke bare fra sine ukritiske kompiser.

– Dette er vår første powerballade, sier Jaa9 stolt til 730.no.

Forresten, Johnny Engdal Silseth (27) og Pål Tøien (25) er egentlig i ferd med å ikke lenger kvalifisere som unge, iallefall ikke den valpete gutteklubben (og blodsporten) kalt hip-hop.

Selv om sistnevnte røper at han fortsatt føler seg som en tenåring.

– «Glir forbi» handler om livet og at vi alle velger forskjellige stier å tråkke, at vi observerer hvordan folk rundt oss blir «voksne» med kids og så videre, mens vi selv er i samme mindstate som alltid og er fornøyde med det. Vi snakker om å gå med eller mot strømmen, noe alle må deale med, forteller OnklP til 730.no.
– Folk rundt oss etablerer seg mens vi sitter sitter og ser på, men dette likevel er en situasjon vi ikke misunner noen, mener Jaa9, som i likhet med OnklP er begeistret for singelens produsent Slipmats alias Mats Lie Skåre, som vanligvis får Tone Damli Aaberge og Sichelle til å lyde sexy.

– Han er vår nye helt, og samarbeidet er en innertier.

Hør en smakebit på en potensiell landeplage her:
(Saken fortsetter nedenfor.)

9 & P albumdebuterte med Sjåre Brymæ, som solgte 17 000 eks, og fulgte opp med samlesettet Bondedramatikk i fjor, som de gav ut på egenhånd.

Men duoen forteller at de nå har fått tilbud fra flere musikkselskaper.

– Vi er i ferd med å signere en ny kontrakt, noe som er en gøyal posisjon å være i. Man kommer til å høre om det veldig snart, stol på det, hevder OnklP overfor 730.

– Vi er på en formtopp nå, sultne som aldri før. Dette er bare en liten taste av skiva som begynner å ta form og den er en godbit fra ende til annen.

Se videoen Jaa9 & OnklP slapp i fjor.

– Det har blitt mye forskjellig norsk rap, men ingen har vår spot, du veit, den originale drunk ass-duoen som burde vasket munnen. Tror kanskje det sårt trengs et alternativ til pappagutt-rap, som er en rar trend. 

– Hvem er alle disse gutta egentlig, spør OnklP retorisk og ubeskjedent.

Duoen spiller på årets VG-turné som svinger innom flere norske byer i sommer.