Hopp til hovedinnhold
NOISETTES (UNIVERSAL)

– Englands mest karismatiske kvinnelige vokalist

«They said we would never make it», synger Noisettes’ showstjelende vokalist og bassist Shingai Shoniwa på Wild Young Hearts, det britiske bandets andre album.

Settet, som kom i salg i april, har gjort gruppen til stjerner i hjemlandet via hitsingelen «Don’t Upset the Rhythm», som tok førsteplass på iTunes i England og andreplass på den offisielle salgslisten.

Se Shingai Shoniwa og Noisettes’ nye video.

Bandet ble startet for nesten syv år siden, etter at Shingai (uttales Shing-eee) forlot gruppen Sonarfly til fordel for gitarist Dan Smith og trommis James Morrison, tidligere medlem av Living With Eating Disorders.

Etter å ha blitt dumpet av sitt plateselskap i kjølvannet av debutalbumet, kan trioen – samtidig med salgssuksessen – i dag smykke seg med mye skryt, også utenfor England.

The Times mener få britiske damer slår Noisettes’ frontfigur når det kommer til sangstil:

– Shingai Shoniwa har ikke bare blitt den mest fengslende og naturlig karismatiske kvinnelige vokalisten i England, men også en naturlig arvtaker til Eartha Kitt.

Her hjemme skriver VGs språkmektige ringrev Thomas Talseth at deres nye album Wild Young Hearts er «uimotståelig»:

– En parademarsj av potensielle hits, med frekk språkføring og ditto attityde (…) Livet er fullt av mysterier, og et av de største akkurat nå er hvorfor NRK P3 ikke har lagt Noisettes’ discodruser «Don’t Upset the Rhythm» i vegg-til-vegg-rotasjon på sin frekvens.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer