Hopp til hovedinnhold
Legend of Zelda (Nintendo)

Legend of Zelda live-action-remake er i offisielt i gang

Nintendo kunngjører live-action-remake av den populære spillserien Legend of Zelda.

Wes Ball (The Maze Runner-trilogien og Kingdom of the Planet of the Apes) sitter i regissør-stolen.

Nintendos egne Shigeru Miyamoto står for produksjonen med Marvel-veteran Avi Arad.

Den japanske spillprodusenten Shigeru Miyamoto har laget en rekke spill for Nintendo. Blant andre Mario, The Legend of Zelda og Pikmin.

I går tok han til X for å dele gladnyhetene via kontoen til Nintendo. 

Shigeru Miyamoto (Getty/Bennett/FilmMagic)

«Dette er Miyamoto. Jeg har jobbet med en live-action-remake til The Legend of Zelda i mange år nå med Avi Arad-san, som har produsert mange megahitfilmer.»

_________________________________________________________________________________________

Les også: Zelda er selvsagt ikke den eneste som får en live-action-remake. Her er 10 Disney-filmer under utvikling

_________________________________________________________________________________________

Marvel Studios-grunnleggeren Avi Arad har riktignok stått bak gigantiske produksjoner. Blant andre: Spider-Man 2 og 3, Fantastic Four (2005), Iron Man (2008), Bratz (2007), The Hulk (2008), The Amazing Spiderman-filmene, Venom med Tom Hardy og ikke minst den beste utgaven av Spiderman så langt: Into The Spider-Verse (2018).

Selv med et robust grunnlag så har filmatiseringen av Legend of Zelda vært et tema med mye berøringsangst. Kanskje etter den kolossale skuffelsen som var Super Mario Bros (1993) som tapte millionvis – og som en ofte finner i liste over verste filmer noensinne laget.

Avi Arad på premieren til Spider-Man: Into The Spider-Verse (Presley Ann/Getty Images)

Tidligere i år fortalte Miyamoto til Variety at en sentral del av produksjonen er spillerne, og at de ikke ønsker å redusere spillet til noe det ikke er i eventuelle filmatiseringer. 

«Grunnen til at vi var så forsiktige med å tilpasse spillene våre til filmer, er fordi det i videospill alltid er en spiller som overvinner utfordringer og kjemper seg gjennom. Kampen deres – å gjøre om nivåene om og om igjen – er en del av det», fortalte Miyamoto. 

«Bare å følge plottpunktene til videospillene vil aldri fungere som en film. Uten involvering av spilleren vil det ikke oppfylle forventningene.» 

Nintendo og co må ha fått en liten motivasjonsboost etter at animasjonsfilmen/komedien Mario med Chris Pratt overgikk alle forventninger tidligere i år.

Jeg stemmer på Hunter Schafer som Zelda <3

Rollebesetningen er ikke bestemt. Det vi kan forvente derimot er monstre og magiske elementer i en middelalder-verden. I videospillet følger vi alven/krigeren Link som skal bekjempe den onde Ganon for å redde Zelda, prinsessen av Hyrule.

Les også: Zoe Saldana er lei av å spille Gamora

Nyeste saker fra 730.no

Les mer