Hopp til hovedinnhold
TEIT POSTER + TAGLINE? (UNIVERSAL PICTURES)

Endelig en skrekkfilm om sosiale medier? Grugled deg til Unfriended

TEIT POSTER + TAGLINE? (UNIVERSAL PICTURES)

Klar for en film som (kanskje) gjør deg livredd internettet og sosiale medier? 
Laura Barns blir litt for full og sovner på en fest. Noen medstudenter begynner å kødder med henne, og filmer det hele mens hun er bevisstløs. Klippet havner så på nettet, som fører til at hun blir kraftig mobbet.
Situasjonen blir så ille at Laura til slutt tar sitt eget liv, noe som også blir filmet og lagt ut på nettet 🙁
Til nå virker det bare som en kjip/trist historie som kunne skjedd i virkeligheten, men så snur det hele veldig.

(UNIVERSAL PICTURES)

Nøyaktig ett år etter dødsfallet blir noen av studentene kontaktet av Laura via Skype, men hun er jo dau? Det viser seg at hun (eller hvem det nå enn er) vil vite hvem av dem det var som publiserte videoklippet. Hvis ikke dreper hun dem, én etter én.

Grøsseren Unfriended het Cybernatural da den ble vist på festivaler i 2014, men lanseres altså nå med nytt navn. På tross av et ganske corny plot har den fått overraskende gode anmeldelser hittil, og omtales som et friskt pust.

Variety er en av flere som kaller filmen smart og innovativ, blant annet fordi alt det visuelle foregår via tenåringenes skjermer. Dread Central synes derimot det er litt slitsomt å følge med på, fordi det er mye multitasking og ting som skjer samtidig. Men det bør mange være godt vant til.

Fortsetter under


(UNIVERSAL PICTURES)

De relativt ukjente skuespillerne får også skryt. Skrekkfilm-nerdene hos Fangoria gir filmen 3.5/4, og synes castingen er bra. I tillegg til at ungdommene reagerer «naturlig» i en såpass sjuk situasjon, mener anmelderen at hovedrolleinnhaverne fremstår som troverdige.

Unfriended er regissert av nesten-nykommer Levan Gabriadze, og har Miss Teen USA-vinner fra 2004 Shelley Hennig i hovedrollen som Blaire. (Hun har også spilt i Days of Our Lives, og er nå Malia Tate i Teen Wolf.)

Vi får også se de mer eller mindre ukjente Renee Olstead, Jacob Wysocki, William Peltz, Courtney Halverson og Heather Sossaman.

Skummel, eller bare skrekkelig dårlig? Se traileren: 

Se også: Veronica Mars møter The Walking Dead? 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer