Hopp til hovedinnhold
Rihanna på premieren til Valerian and the City of a Thousand Planets, hvor hun spiller Bubble, i London i 2017 (Tim P. Whitby/Getty)

Endelig sier Rihanna noe om albumet

Det er en stund siden januar 2016.

Særlig for Rihanna-fansen, som ikke har fått et album fra sin heltinne siden den tid.

Popstjernen har holdt seg opptatt med diverse Puma-kolleksjoner siden 2015, lansering av sitt sminkemerke Fenty Beauty i 2017 og sitt undertøysmerket Savage X Fenty i 2018.

I over et år har hun dessuten i smug jobbet med å starte motehuset FEИTY sammen med den franske giganten LVMH, som eier en rekke luksusmerker. (Louis Vuitton, Marc Jacobs, Dior, Fendi, Givenchy, Kenzi, m.m.)

Rihanna blir den første svarte kvinnen til å starte motehus med LVMH, og FEИTY blir det første merket de etablerer siden 1987.

FEИTY skal produsere klær, sko og tilbehør. (Solbrillene bør kunne bli populære.)

Offisielt etableres merket 22. mai, og i den forbindelse gjorde journalisten og skuespilleren Jeremy O. Harris intervju med Rihanna for The New York Times.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeremy O. Harris (@jeremyoharris) on

Avisen treffer Rihanna i London, hvor hun bor med sin saudiarabiske kjæreste Hassan Jameel (hun solgte huset sitt i Los Angeles i fjor). Den unge milliardæren, som fullførte sin master i London i 2017, blir ikke nevnt. (Eksene hans inkluderer Naomi Campbell.)

Som seg hør og bør er mesteparten av praten om Rihannas historiske motehus.

Luksusmerket hennes skal tilby klær i alle størrelser. Popstjernen har blitt mer frodig de siste årene, og hun forteller at dette har påvirket henne i klesveien og vært med å påvirke klærne hun lager.

– Det forandret måten jeg kler meg med i forhold til mine proposjoner. Man kler seg i det man ser bra ut i og det er det, sier Ri.

– Jeg er «thick» og kurvete akkurat nå, så hvis jeg ikke kan ha på mine egne saker… Det kommer ikke til å fungere, ikke sant? Og min størrelse er ikke den største størrelsen. Den er faktisk nærmere den mindre størrelsen vi har.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Ri snakker om sitt comeback som artist, men hun er vag med informasjonen.

Sangeren bekrefter dog ryktene om at henne neste – niende – album blir reggae. Utgivelsdato og tittel er ikke bestemt, men sistnevnte ser ut til å få navnet som fanbasen Navy har diktet opp.

– Så langt er det bare R9, takket være Navy. Jeg er i ferd med å trolig kalle det det, fordi de har plaget meg dette. «R9, R9, når kommer R9?». Hvordan kan jeg aksepetere et annet navn etter at det har blitt brent inn i skallen min?

31-åringen forteller at gjennombruddsalbumet Good Girl Gone Bad ikke er hennes favoritt, og at hun ikke vet hvilke av sine album hun liker best.

– Jeg er sikker på at hvis jeg putter alle mine favorittsanger sammen, så ville det bli en veldig sykt album. Kanskje jeg skal gjøre det en dag.

(Greatest hits-album fungerte dog bedre da folk kjøpte CD-er.)

(badgalriri)

Kommer det nye albumet til å ha en duett med Lady Gaga, slik mange tror?

– Nei. Kanskje (de tror det) fordi hun fulgte meg på Instagram. Det er ingen planer om det, men jeg er ikke i mot det.

(Reggae med Gaga kan bli artig.)

Avisen minner om at barbadiske Rihanna er en av de eneste musikkstjernene i USA som er innvandrer. (Sammen med britiske 21 Savage, marokkanske French Montana og kanadiske Justin Bieber.) Hvis eksen Drake flytter permanent fra Canada til USA, blir han også med i gjengen.

Blir det ny sang med Rihanna og Drake?

– Ikke på en stund, jeg ser ikke at det kommer til å skje. Ikke på dette albumet, det er sikkert, sier Ri litt diplomatisk.

Mens vi venter på ny musikk: Debutplaggene fra FEИTY kommer i salg via en pop-up-butikk i Paris 24. mai og på nettet 29. mai.

Se de første bildene fra Rihannas nye luksusmerke hos 730-søsteren Melk & Honning.

Se også: Tørst Chris Brown ber Rihanna gi ut ny musikk

Nyeste saker fra 730.no

Les mer