Hopp til hovedinnhold
Metallica med Rob Trujillo, Lars Ulrich, James Hetfield og Kirk Hammett (Ross Halfin)

Metallica hyller Stranger Things for bruken av Master of Puppets

Metallica skryter av The Duffer Brothers og Stranger Things. (Inneholder spoilere om ST4.)

OPPDATERT 30. juli: Metallica og Joseph Quinn møtes irl! Årets beste popkulturelle crossover har fått en verdig avslutning. Trommis Lars Ulrich, gitarist og vokalist James Hetfield, bassist Rob Trujillo, Joseph Quinn fra Stranger Things og gitarist Kirk Hammett i «det metal-este The Hellfire Club-møtet». De referer til det Eddie Munson sier når han tar ned gitaren fra veggen i ST. Se Instagram-bildet nedenfor.

Joseph Quinn meets Metallica Eddie Munson

We call to order the metal meeting ever of The Hellfire Club

Den virkelige Eddie Munson ble dømt til døden: Nå takker han Joseph Quinn, The Duffer Brothers og Stranger Things

OPPDATERT 10. juli: Joseph Quinn spiller en del gitar på «Master of Puppets» selv, og i forkant av filmingen øvde han i mange dager. Joe, som har spilt akustisk gitar før, ble ganske god på den tunge Metallica-klassikeren? Se London-gutten øve nedenfor 🎸

Metallica er virkelig fanboys.

De gamle godgutta tar på seg Hellfire Club-skjortene fra serien og gjør en hyllest. «Denne er for deg Eddie», skriver Metallica og poster denne videoen hvor de spiller «Master of Puppets» vis-a-vis Stranger Things-scenen. Så rå de er! Se nedenfor 🤘🏼


Se også: Joseph Quinn reagerer på viral TikTok-sang

Stranger Things sesong 4 avslutter med episoden «The Piggyback», hvor Joseph Quinn-karakteren Eddie Munson spiller Metallica-klassikeren «Masters of Puppets» i kampen mot de jæla flaggermusene til Vecna.

Låten kom ut 2. juli 1986 (innspilt i København – bandets trommis Lars Ulrich er dansk) og sesongen finner sted det samme året.

Joseph Quinn Eddie Munson Rob Trujillo Tye Trujillo Instagram Metallica Stranger Things 4 Masters of Puppets

Joseph Quinn som Eddie Munson i ST4 (Netflix)

Serieskaperne Matt og Ross Duffer skrev den inn i manuset, og krysset fingrene for at Stranger Things’ music supervisor Nora Felder fikk den klarert av Metallica. Noe som skal mye til, men som altså gikk i boks. De angrer ei – for å si det mildt.

Nå er Metallica plutselig på 17. plass på Spotify Global 200. [OPPDATERT: Den gikk nettopp opp 12. plass.]

Spotify Global Metallica Stranger Things Masters of Puppets Joseph Quinn Eddie Munson Rob Trujillo Tye Trujillo IG

Master of Puppets på på globale Spotify topp 200

(Ingen artister på kloden spilles mer enn Bad Bunny.)

Metallica-låten streamer 2,3 millioner hos Spotify i døgnet.

Kate Bush er fortsatt nummer 1 på Spoti – takket være den samme TV-serien. Svisken hennes spilles over 7 millioner ganger i døgnet. Ka-ching!

(Kommer Thor: Love & Thunder til å gjøre for Guns ‘N Roses det Stranger Things gjorde for Metallica?)

Joseph Quinn Eddie Munson makeup Metallica Stranger Things 5

Joseph Quinn som Eddie Munson i Stranger Things (Netflix)

«Live»-versjonen av «Master of Puppets», som Eddie Munson spiller i episoden, er innspilt av sønnen til Metallica-bassisten Rob Trujillo – Tye Trujillo (født i 04).

Med hjelp fra Metallica-gitaristen Kirk Hammett og Aidan Fisher. Selv spiller Joseph også litt selv, men kun «de første notene», forteller han til The Hollywood Reporter.

Metallica-pappen stolt. «Det er gutten min! Stolt av deg Tye! […] Stor takk til Kirk Hammett», skriver Rob på Instagram.

Rob Trujillo ig Tye Trujillo Instagram Metallica Stranger Things 4 Masters of Puppets Joseph Quinn Eddie Munson

Rob deler også en snutt hvor han filmer sønnens kreditering på rulleteksten til ST4.

I likhet med pappa er Tye bassist. Som 12-åring spilte han bass på turnéen til Korn. Utropstegn.

Metallica takker Netflix-seriens skapere via Instagram.

Metallica spotify norge st4 Stranger Things Masters of Puppets Spotify Global Joseph Quinn Eddie Munson Rob Trujillo Tye Trujillo IG«Måten The Duffer Brothers har inkorporert musikk i Stranger Things har alltid vært på toppnivå, så vi var overbegeistret for at de ikke bare skulle inkludere «Master of Puppets» i serien, men å ha en så sentral scene bygget rundt den», skriver bandet.

Kate Bush Norway Running To That Hill a deal with god Jamie Campbell Bower Peter Ballard Henry Creel One Vecna stranger things sesong 5

Stranger Things-skaperne The Duffer Brothers alias Ross Duffer og Matt Duffer med Millie Bobby Brown på premieren til Stranger Things sesong 1 på Mack Sennett Studios i Los Angeles i july 2016 (Alberto E. Rodriguez/Getty)

«Vi var alle gira for å se det endelige resultatet, og da vi gjorde det, ble vi helt blåst av banen. Det er så ekstremt godt utført, så bra at selv noen var i stand til å gjette sangen bare ved å se noen sekunder av hendene til Joseph Quinn i traileren!! Hvor sinnssykt kult er det?»

«Det er en utrolig ære å være en så stor del av Eddies reise og igjen å være selskap med alle de andre fantastiske artistene som benyttes i serien», avslutter Metallica.

Netflix deler scenen nedenfor.

Joseph Quinn forteller hvilken scene i ST4 han synes er for drøy

Nedenfor er Metallica-låten fra 1986.

I innlegget referer Metallica til blant andre nevnte Kate Bush, hvis 37 år gamle slager «Running Up That Hill (A Deal with God)» brått lever sitt beste på toppen av hitlistene i hele verdenen. På grunn av Stranger Things. I likhet med Kate er California-veteranene veldig selektive med å lisensiere musikken sin til sync.

Les også: Kate Bush kommenterer Stranger Things-suksessen for første gang

Ifølge Metallica-vokalist og -låtskriver James Hetfield handler «Masters of Puppets» om drugs. Nærmere bestemt hvor fort man ofte går fra å kontrollere bruken av dop til å la seg kontrollere av dop.

Metallica Stranger Things

(Blackened/Universal)

Rob Trujillo, som kommer fra Santa Monica i California, var med i Suicidal Tendencies fra 1989 til 1995. Han ble med i Metallica i 2003 og er bandets bassist som har vært med lengst.

Les også: Endrer Stranger Things etter tabbe

Nyeste saker fra 730.no

Les mer