Hopp til hovedinnhold
(LIVE NATION//FINDINGS)

Endelig! Her er de 6 første artistene til Findings 2015 i Oslo

(LIVE NATION//FINDINGS)

2014s store festivalnyhet klarte seg mildt sagt godt i debuten. At en nykommer som hovedsaklig booker elektroniske artister blir utsolgt i Norge (med 18 000 billetter!) er ganske utrolig. Men fortjent. Vi koste oss gløgg, og med unntak av litt lange øl- og dasskøer var det ingenting å utsette på fjoråret. 

Navnene som sitter friskest i minnet fra 2014 er Avicii, Lemaitre, Icona Pop… Og selvfølgelig vår egen Kygo. Blir 2015 like bra? Eller bedre? Vi spår sistnevnte. 

I år utvides festivalen klokt til to dager 29. og 30 mai. Vi fikk æren av å vise frem artistene først, her er Findings 2015 seks første bookinger: 
 
Axwell Λ Ingrosso

To tredjedeler av Swedish House Mafia, trenger vi å si mer? Ingen vet å steke som svenskene, og uten tredjemann (Steve Angello, som spilte på Findings i fjor) begynner Axwell Λ Ingrosso å få en fin fanbase på egenhånd. A&I headliner festivalens siste dag (lørdag 30. mai), og var et av navnene mange ønsket seg. 

Gabrielle

Yessss! Gabby er kanskje mer pop enn en elektronisk artist på papiret, men sjangrene krysses så mye om dagen at det er mer enn innafor for oss. (Tenk bare på hva Avicii gir ut om dagen…) Ingen norske popartister lager mer fest enn Gabrielle, og ingen elsker henne mer enn (fulle) festivalgåere. (På Slottsfjell i 2014 var det så mange publikummere at det bokstavelig talt ikke var plass til flere foran scenen.) Bergenseren er en perfekt norsk booking, og vi gleder oss alltid til å se henne. 

Fortsetter under
CLMD

Snarøya-prinsen Martin Danielle kjører CLMD-skuta videre uten Carl Louis, som fortsetter med eget prosjekt. Når han ikke bader i svømmebassenget sitt i LA eller kliner med Sandra Lyng spiller han for et stadig økende publikum internasjonalt, og kan for alvor bli vår egen elektroniske nasjonalskatt. CLMD er helt rå på å skape hits, og lager garantert fest i Oslo i mai. 

Fehrplay

Jonas von der Fehr alias her. (Kjekk er han også.) 

Project Fresh Socks 

Kvinner!!!! Beklager utropstegnene, men det er bare altfor sjeldent vi hører om damer i denne delen av bransjen. (For ikke lenge siden skrev vi om Oslo-DJ Reit Riddim, som ble spurt om gutter hjalp henne med å velge ut låter. Slik er altså ståa i 2015.)

Men det er altså mange som holder på, blant annet Project Fresh Socks. PFS (hvis vi kan kalle dem det) består av Linn Sikkeland og Pia Leinslie. Duoen har holdt på siden 2010, og har spilt mye i inn- og utland, blant annet via en rekke klubbgigs i London. I sommer tar de med seg sin underground house til Oslo, og det blir kult å se hvordan festivalpublikummet tar dem imot. 

Fortsetter under nyttårs-mixtape fra DJ-duoen Project Fresh Socks Nils Noa

Ålesund-artisten «Fade Away». Nå jobber han med nytt materiale, som han garantert tar med seg til Bislett i sommer. Vi gleder oss. 

Lyst til å lære mer om norske elektroniske artister som gjør det sterkt i verden? Les denne flotte oppsummeringen. 

PS: Se praten vi tok med en av arrangørene før festivalen i fjor. (Han skryter naturlig nok mye av Kygo.) 

Se også: Bildefest fra Kygo på Findings 2014 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer