Hopp til hovedinnhold
NY APP FRA INSTA (INSTAGRAM)

Endelig! Gladnyhet for Instagram-avhengige

NY APP FRA INSTA (INSTAGRAM)

En av de kjipe tingene med Instagram er at man til nå har vært avhengig av opptil flere andre eksterne app-er for å legge ut et «perfekt» bilde. 

Før den forrige store oppdateringen måtte man gjerne finjustere lys og kontrast via andre tjenester, men nå kan du ordne det meste i selve Instagram. Bortsett fra å lage kollasjer, som mange gjerne bruker en tredje app for å lage. 

I dag har Instagram kanskje løst også det «problemet». IG har ikke inkludert nye innstillinger i «hoved-app-en», men introduserer nyheten Layout. Layout er en ekstern app hvor man enkelt lager kollasjer med inntil 9 bilder, lignende f.eks. en av funksjonene i Pixlr Express, samt haugevis av tilsvarende programmer. Én av de gode nyhetene er at man slipper å lagre, og så åpne bildet i Instagram, fordi Layout og Instagram arbeider sammen. Ved et enkelt trykk åpner du bildet direkte hos Insta, og redigerer og publiserer derfra. 

*Lyden av Instagram-avhengige som jubler*


Fortsetter under


Vi har testet Layout litt, og ikke overraskende er programet veldig enkelt og brukervennlig. Du kan velge blant en rekke ferdige layouts, og så dra på skjermen for å endre størrelsesforholdene mellom de valgte bildene. Du kan også speilvende ett eller flere av bildene med et enkelt tastetrykk, eller snu dem opp ned. Se kult eksempel nederst. 

En annen festlig funksjon heter «fotoautomat» eller «photobooth». Enkelt og greit er det muligheten til å ta inntil fire raske bilder på rad via telefonens frontkamera – nesten som om du er i en ekte fotoautomat. Etterpå kan du velge hvordan bildene skal settes sammen.  

Aldri glem: Lider du av smartphone-knekk i lillefingeren? 


Alt i alt er førsteinntrykket av Layout bra, selv om vi fortsatt savner muligheten til å laste opp et bilde uten å croppe det, og f.eks. legge til hvit bakgrunn automatisk. Det
bør kommer ved neste store oppdatering. Det hadde også vært greit om alle funksjonene ble samlet i én app. 

Fortsetter under


NÅ KAN DU GJØRE DETTE… HVIS DU BARE TAR BRA NOK BILDER (INSTAGRAM)

Layout er tilgjengelig i AppStore for iOS (iPhone) allerede i dag, mens Android-versjonen først kommer om et par måneder.

Tiden vil vise om Instagram klarer å utkonkurrere de andre redigeringsverktøyene for smarttelefoner. Les mer om nyheten hos Instagrams Tumblr-blogg. (De er så hipster.) 


Se også:
Slik er Instagrams video-app – med reklamesnutt filmet i Bergen 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer