Hopp til hovedinnhold
Amy Winehouse biopic Back To Black Lady Gaga Alexa Demie Lauren Jauregui
Amy Winehouse 1983 - 2011 (Island/Universal)

Amy Winehouse-biopic Back to Black nærmer seg produksjon

Amy Winehouse-filmen begynner å ta form.

I sommer ble Elvis med Austin Butler som Elvis Presley en kinosuksess.

Hvem skal spille Amy Winehouse i Back to Black? Det er ennå ikke klart, men internettet har tre favoritter. Les nedenfor.

Ifølge Deadline bekrefter franske STUDIOCANAL nå at regissøren blir Sam Taylor-Johnson. Den britiske filmskaperen, som er en nær venn av Winehouse-familien, debuterte med Nowhere Boy; basert på barndommen til John Lennon fra The Beatles.

Hun tok deretter en 180 og fulgte opp med Fifty Shades of Grey 😎

Les også: Dakota Johnson om Fifty Shades-innspilling: – Psykotisk og ute av kontroll

Sammen med sin Nowhere Boy-manusforfatter Matt Greenhalgh skal Sam fortelle hvordan Amy Winehouse startet som en jazzsanger i Nord-London og ble en av klodens største Grammy-vinnende artister med hits som «Rehab» og «Back to Black». For så å dø i London i 2011 av alkoholforgiftning i en alder av 27 år.

Etter det tragiske dødsfallet har Hollywood kontinuerlig forsøkt å få grønt lys til en biografisk film om den britiske popstjernen. (Det ble nesten en film med svenske Noomi Rapace som Amy.)

Foreløpig har vi dog fått A24-dokumentaren Amy, som vant 30 priser – inkludert Oscar. I 2021 kom BBC-dokumentaren Reclaiming Amy, fortalt av moren hennes Janis Winehouse-Collins.

Sistnevnte og Amys far, jazzvokalisten Mitch Winehouse, støtter den kommende biopic-en. Faren, som ikke kommer så bra ut av Reclaiming Amy, har tidligere snakket om hvem som bør spille datteren. I kjølvannet av rykter om at Lady Gaga skulle få rollen da filmen først ble annonsert i 2018, sa Mitch til The Sun at han føler at personen som spiller Amy Winehouse ikke bør være berømt.

– Jeg ville likt en ukjent, ung, britisk… London, cockney… skuespiller som ser litt ut som Amy, sier faren i intervjuet.

– Det vi ønsker er at noen skal fremstille Amy på den måten hun var … Den morsomme, strålende, sjarmerende og grusomme personen hun var. Det er egentlig ingen vits at jeg lager filmen, fordi jeg er faren hennes. Men å få de rette menneskene til å gjøre det, det er veldig viktig. Og det skal vi.


Throwback: Se Amy Winehouse i Norge


Til tross for farens ønske om en mindre kjent London-jente til rollen:

Sosiale medier har i lang tid foreslått alt fra Lady Gaga (født i 86) til Euphoria-stjernen Alexa Demie (født i 90) – som også er sanger.

Alexa Demie som Maddy Perez 👑(HBO Max)

Alexa Demie som Maddy Perez i Euphoria (HBO Max)

Lady Gaga som Patrizia Reggiani (SF/MGM)

Lady Gaga som Patrizia Reggiani i House of Gucci (SF/MGM)

Andre mener at disse to er for gamle til å spille Amy som tenåring frem til 27-åring.

Et populært forslag er det tidligere Fifth Harmony-medlemmet Lauren Jauregui (født i 96).

I 2018 stilte Lauren Jauregui som Amy Winehouse under TV-showet Lip Sync Battle.

Se også:

Netflix’ første film med aldersgrense 18 år ser ut som en biografisk film om et ikon: Men den er fiksjon

Nyeste saker fra 730.no

Les mer