Hopp til hovedinnhold
(MMG/WARNER)

Enda en Rick Ross-sommer

Når Rick Ross har konsert på Sentrum Scene i Oslo 23. juni, håper vi han stiller med (hvertfall noen av) medlemmene fra hans label og crew Maybach Music Group alias MMG, som for to uker siden slapp albumet Self Made Vol. 1 på Warner. (Ricky har stukket fra Def Jam.) Utrolig nok eier den tykke Miami-rapperen gatesommeren når det kommer til album. I fjor via utrolige Teflon Don – med «B.M.F» som over 20 norske rappere covret – og i år via et nesten like solid sett, med produksjon fra himmelen; Just Blaze, The Inkredibles, Lex Luger og gjengen lager små symfonier som kler Ricky og hans sultne artister og gjester som Curren$y, French Montana, Jadakiss og J. Cole. Hip-hop-hurra, roper Joddski og legger kølla på bordet med «Han far e tilbake» over Rozays Eardrummers-produserte 2Pac-hyllest med den unge Philly-krabaten Meek Mill. Hør godbiten nedenfor vår prat med Ørnes-veteranen.

Joddski, hvorfor jacker du «Tupac Back»?

– Dette er en av de låtene som bare skriker etter å bli gjort. I mine ører er det årets «B.M.F.», noe antallet versjoner fra Junaiten tyder på og. Den har samme infernalske energien og beaten gir deg lyst til å slå noen i hodet med ei slegge. Og så synes jeg Meek Mill dreper det. Yay for rappere som ikke høres ut som de kjeder seg i studio. Dessuten er jeg akkurat ferdig med albumet mitt og alt rundt det, så nå er det på tide å grinde litt, det er ikke siste banger fra meg i sommer. Norske rappere er for late!

Hvorfor synes du Self Made har blitt et så lekkert album?

– Som Tommy Tee påpekte da jeg var hos han sist; du hører at den er gjort over en kort tidsperiode, det er en samme type vibb over heile skiva. Posse-skiva er jo lavest på rangstigen av alle hip-hop-plater, men denne har litt av samme energien som The Dynasty: Roc La Familia-skiva til Jay-Z fra slutten av 90-tallet. En av mine favorittskiver. Du hører at gutta har det fett i studio. MMG er jo et rimelig nytt crew, så det er en energi der, og jeg synes Rozay har samla den mest spennende gjengen på lenge. Men mer Gunplay (fra Triple C’s) for faen! Jeg kommer til å pumpe den hele sommeren. «Pac Man» og «600 Benz» er også gullåter.

Hvordan klarer Ricky å ha sommeren i lås to år på rad med monsteralbum?

– Si det. Rick Ross gikk jo på en smell med halvflopping og fengselsbetjentouting og blei litt underdog, og så slo han tilbake i fjor med et monster. Jeg tror at han ble fette sulten, rett og slett – no Big Pun. Dessuten er han en jævel på å velge beats. Han var på en måte litt heldig som fikk ta Lex Luger-soundet med seg inn i varmen, men fjorårets album var rett og slett et av de mest velproduserte rapalbumene jeg har hørt. Man glemmer liksom at han ikke er den største rapperen. Og han har vist at det ikke alltid er nødvendig å lage David Guetta-house og være helt Drake for å selge plater. Det tror jeg folk digger.

Her kan du laste ned låtene og høre smakebiter:

Joddski «Han far e tilbake» («Tupac Back» fristil):

(Joddski spiller på Roger’s i Tromsø i kveld og på Rica i Hammerfest i morgen.)

Rick Ross-skryt fra norske gutter: Tjukken skinner!

OPPDATERT: Hele Norges hip-hop-guru Tommy Tee er også glad i Rozays nye skive:

– Dette er kompromissløs rap på sitt aller beste! Tjukke Ross har superteft for beats og passer på at dette blir et helstøpt sett. Og gutta han har med seg låter sjeldent samstemte, til tross for at det kun er få måneder siden Wale joina gjengen. Tydelig at skiva har blitt spilt inn under en relativt kort periode, og kanskje enda tydeligere at disse gutta er i kraftig medvind om dagen. Sånt blir det ekstra swag av alias god selvtillitt og stil.

Ønskereprise: Jaa9 & OnklPs «BMF» fra i fjor er morsom + money:

Se også: Jaywalkers – All Bawse Everything

Nyeste saker fra 730.no

Les mer