Hopp til hovedinnhold
KYRRE HELLUM, ARTHUR BERNING, ANDREAS CAPPELEN, MADS OUSDAL (TROND HØINES/FANTEFILM)

– En sjukt kul (norsk) film

Gangstere blir kjapt uvenner over penger, noe Oscar, Thor, Billy og Tresko får erfare i den kommende, norske actionkomedien Arme riddere. Nuvel, nå er de kanskje hardcore gangstere, men gutta deler en felles kriminell bakgrunn. I dag er ståa slik; De lager plastikkjuletrær på en pussig fabrikk i grenselandet mellom Norge og Sverige, samtidig som de tipper. Dramaet oppstår da de vinner og skal forsøke å dele 1.739.361 kroner.

Kyrre Hellum, Mads Ousdal, Henrik Mestad, Andreas Cappelen og Arthur Berning, har hovedrollene, mens vi også får se Fridtjof Såheim, Anne Marie Ottersen, Jan Grønli, Lena Kristin Ellingsen og svenske Peter Andersson – alle kjent fra filmer som Millennuim-trilogien, Fatso, Mannen som elsket Yngve og Fritt vilt-filmene.

Martin Sundland og Are Heidenstrøm er produsenter, mens regissør Magnus Martens’ manus er basert på en historie av blockbuster-forfatteren Jo Nesbø.

– Jeg hadde en filmprat med Martin og pitchet en idé jeg hadde hatt lenge, sier Jo i en epost fra Nordisk Film til 730.

– Martin tente skikkelig. Problemet var bare at jeg ikke hadde skrevet historien ennå. Så jeg kom meg hjem og begynte å skrive. Endelig et prosjekt hvor jeg har hatt muligheten til å putte inn alt jeg ikke har sett men har fryktelig lyst til å se på film, inkludert en helvetes shootout i en pornosjappe på Svinesund.

Martin Sundland kaller Arme riddere et «skikkelig overskuddsprosjekt».

– Det kommer til å bli en skikkelig fartsfylt film, full av spenning, humor og råskap som vi ikke har vært i nærheten av i noen norsk film tidligere. Rett og slett en skikkelig intens og sjukt kul film.
Arme riddere startet innspilingen denne måneden, med neste høst som planlagt kinostart.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer