Hopp til hovedinnhold
WeCrashed Jared Leto Anne Hathaway apple tv Norge 730no WeWork Adam Neumann Rebekah Paltrow Neumann
WeCrashed med Jared Leto som WeWork CEO Adam Neumann og Anne Hathaway som selskapets selvutnevnte «sjel» Rebekah Paltrow Neumann (Apple TV+)

WeCrashed med Jared Leto og Anne Hathaway irriterer og underholder

WeCrashed lar Jared Leto og Anne Hathaway tolke to (u)virkelige tåkefyrster.

Alle heier på antihelter som stadig får fortalt at de aldri kommer til å klare det – men som aldri gir opp. Denne tropen danner grunnlaget for årets store TV-trend; biopic-dramaserier om svindlere og drøye gründere fra finans og tech. Hollywood elsker også historier som har blitt fortalt før, og de fleste av disse fortellingene fra virkeligheten var godt kjente før de ble serier.

Shonda Rhimes’ Inventing Anna med Julia Garner som lurendreieren Anna «Delvey» Sorokin… The Dropout med Amanda Seyfried som bedrageren Elizabeth Holmes som grunnla blodselskapet Theranos som 19-åring…  Super Pumped med Joseph Gordon-Levitt som den fæle Uber-gründeren Travis Kalanick… For å nevne noen.

WeCrashed sikrer seg to Oscar-vinnere til fortellingen om Adam Neumann – grunnleggeren av WeWork.

Adam Neumann kræsjet selskapet etter ha fått blåst opp verdien til ufattelige 47 milliarder dollar (450 millarder kroner). Noe som i etterkant er grundig dekket via intervjuer, fjorårets dokumentarfilm og podcasten WeCrashed. Det største problemet til denne påkostede Apple TV+-serien er selve historien.

WeCrashed Jared Leto mcu Anne Hathaway apple tv Norge 730no WeWork Adam Neumann Rebekah Paltrow Neumann

Jared Leto som CEO Adam Neumann (Apple TV+)

WeWork er ikke en viktig eller interessant oppfinnelse, sammenligned med for eksempel Uber eller Facebook, som forandret måten store deler av verdenen henholdsvis transporteres og kommuniserer.

Dette er bare et «kult» kontorfellesskap. (Etter to år med pandemi føles konseptetet fjernt.) Det unike med WeWork er hvor enormt mye flus Adam klarer å lokke ut av investorer via sin sjarm og karisma.

David Fincher/Aaron Sorkin-nyklassikeren The Social Network; en av de beste filmene fra 2010-tallet, har en kolossal historie, som fortelles på to timer. WeCrashed setter av åtte episoder på til sammen nesten åtte timer. Målet i dag er vel å skape så mye streaming-tid som mulig? Hvis The Wolf of Wall Street skulle lages i 2022, hadde historien om svindleren Jordan Belfort trolig blitt en serie.

Anne Hathaway Rebekah Paltrow Neumann WeCrashed Jared Leto apple tv Norge 730no WeWork Adam Neumann

Anne Hathaway som Rebekah Paltrow Neumann (Apple TV+)

CEO Adam Neumann er en klassisk pølseselger og tåkefyrste som fabler om et kontorsamfunn som skal skape «vennskap og minner». Israeleren lurer folk med falsk idealisme, og lar arbeiderne sine jobbe døgnet rundt med lav lønn mot aksjer og tomme løfter, mens korthuset WeWork brenner opp penger. Når Adam ankommer kontoret må de ansatte alltid spille «Roar» med Katy Perry 🎵 Fordi han er en brølende champion.

Jared Leto koser seg i hovedrollen som Adam.

Spesielt fordi Oscar-vinneren (Dallas Buyers Club) får leke med ansiktsproteser, kontaktlinser, parykk og sterk aksent. Slik han nettopp gjorde i rollen som Paolo Gucci. Her ligner Jared på en blanding av Gal Gadot og Tommy Wiseau.

I starten av WeCrashed får man nesten Borat-vibes, og selv om 50-åringen går hardt inn – og forandrer fasaden – forsvinner han ikke inn i rollen. Forestillingen er over-the-top og fengende, samtidig som Jared nesten ikke viser følelser.

Følelser blir det nok av fra Anne Hathaway i rollen som kona Rebekah Paltrow Neumann. Serien blir fort ferdig med fortiden til Adam, men det vies stor plass til Rebekah. Hun forsøker seg som både skuespiller og yogalærer, men lever i skyggen av kusinen Gwyneth Paltrow. Flere av scenene med Oscar-vinneren (Les Misérables) som bortskjemt, tonedøv, egosentrisk, pretensiøs New Wave-posør er seriens høydepunkter.

wecrashed wework kickoff party jared leto anne hathaway 730no apple tv norge norway

WeWork-kickoff (Apple TV+)

Anne Hathaway er autentisk som skrulleguri deluxe.

Hun fortjener å få flekse med sitt talent, etter flere år med flopper. Kjapp nedsummering: I 2019 mageplasket Anne Hathaway-thrilleren Serenity med Matthew McConaughey. Deretter bommet hun med både komedien The Hustle og Ben Affleck-Netflix-kalkunen The Last Thing He Wanted. I 2020 ble det laber respons for både hennes HBO Max-Roar Dahl-«storfilm» The Witches og hennes romantiske komedie Locked Down. (Romkom-sjangeren sliter.)

Jared Leto Anne Hathaway WeCrashed apple tv Norge 730no WeWork Adam Neumann Rebekah Paltrow Neumann

Good Vibes Only (Apple TV+)

Noen av scenene med Rebekah er ren komedie, og serieskaperen Lee Eisenberg – hvis far, i likhet med Adam, er innvandrer fra Israel – ser ut til å gå for dramedie. På CV-en har Lee blant annet The Office og komedier som Bad Teacher og Year One. Her forsøker han seg med mye humor som blir cringe.

Det er også noen lange perioder med drama som skaper ujevnt tempo. En episode om fortiden til Rebekah og hennes rike pappa – som i likhet med Adam også var en svindler – sklir ut i en seriøs og pompøs beretning som føles pussig.

WeCrashed Jared Leto co-founder Kyle Marvin as Miguel McKelvey Anne Hathaway apple tv Norge 730no WeWork Adam Neumann Rebekah Paltrow Neumann

Kyle Marvin som WeWork-medgrunnlegger Miguel McKelvey (Apple TV+)

Apropos merkelig.

Miguel McKelvey, som grunnlegger WeWork sammen med Adam Neumann, får mye skjermtid. Som seg hør og bør. Men serien er uinteressert i å fortelle hans historie. Vi får vite mer om et par av de unge ansatte enn om Miguel. Ironisk nok er det like greit, ettersom den ukjente skuespilleren Kyle Marvin nesten ikke kan skuespille. Omtrent hvem som helst hadde vært bedre i denne rollen.

O-T Fagbenle som Cameron Lautner, America Ferrera som Elishia Kennedy (Apple TV+)

O-T Fagbenle som Cameron Lautner, America Ferrera som Elishia Kennedy (Apple TV+)

Det blir helt andre boller når det kommer til innsatsen til America Ferrera (Ugly Betty) og britiske O-T Fagbenle (The Handmaid’s Tale), hvis «karakterer» kjapt ser rett gjennom Adams bullshit. Begge skuespillerne lyser opp alle sine scener.

Når WeWork til slutt nærmer seg kræsjet, får fortellingen plutselig dårlig tid og hopper over detaljer om de avgjørende finansielle mekanismene som bestemmer utfallet. Selv om vi har hatt 8 timer på oss.

WeCrashed er en flashy, klumsete og unødvendig (lang) miniserie om to irriterende antihelter som ingen heier på. Man bryr seg heller ikke hvordan det går med deres styrtrike investorer. Likevel er det fascinerende ekkel underholdning. Anne Hathaways innsats som blåst svadaguri fortjener noen nominasjoner.

730.no anmelder terningkast 4

WeCrashed er ute hos Apple TV+.

Les også: 730.no anmelder Severance

Nyeste saker fra 730.no

Les mer