Advertisement

En potensiell kvalitetsdose

21. aug 2008 kl. 00:00
(HALCYON/K5/OVERTURE)

Jeg er en sucker for tullefilmer (action, horror, sexkomedier), men her er en liten kvalitetsgodbit. Vel, den høres i alle fall ut som en film jeg kommer til å like. Kanskje det til og med blir en kinotur.

Sjekk om du er enig:

En gammel lærer, som lever et trist, rutinepreget liv i Connectucut utenfor New York, må motvillig reise inn til storbyen for å ha en forelesning. I NY har han en gammel leilighet som han aldri bruker, og når han kommer dit, oppdager han at et afrikansk ektepar bor i kåken. De har blitt lurt av en hustler som hevdet han eide leiligheten.

Professoren kaster dem først ut, men forandrer mening fordi han syns synd på dem, og de tre blir venner, blant annet via afrikanske trommer. Alt skjærer seg da den afrikanske mannen, som ikke har oppholdstillatelse, blir arrestert, og vår lærervenn må forsøke å hjelpe.

Filmen ser ut til å være både en historie om en trist sjel som for et overraskende energitilskudd og et nytt syn på livet, samt en fortelling om et ektepar som må slåss mot det krasse amerikanske rettsystemet, som ikke har blitt spesielt smoothere etter 9-11.

Storyen høres kanskje litt svett ut, men jeg har troen.

Professoren spilles av Richard Jenkins fra superserien Six Feet Under (R.I.P.), mens Danai Jekesai Gurira og Haaz Sleiman har rollene som ekteparet.

Denne traileren har blitt spritet opp med litt for mye klassisk, dramatisk Hollywood-musikk. Putt den i bakgrunnen:


Ikke så fun, men et okay fact:
The Visitor er regissert av Tom McCarthy, som har en av hovedrollene i den femte sesongen av The Wire.
(En sesong som jeg for øvrig har bestilt hos Amazon. Stay tuned.)