Hopp til hovedinnhold
MILF UTEN BARN (SANDREW METRONOME/HBO/WARNER BROS.)

– En fornærmelse mot serien, vennskap og muslimer

Selv om Shrek Forever After, den fjerde delen om Mike Myers’ grønne monster, allerede har gått på kino i USA i en uke, slo den kliss nye Sex and the City 2.

Carrie & co dro inn 32 millioner dollar i premierehelgen, en nedtur sammenlignet med den første Sex-filmens 57 millioner dollar-åpning, mens Shrek tok #1 via solgte kinobilletter for drøye 43 millioner dollar.

Har anmeldelser noe å si for fans av HBO-serien?

Sex and the City 1 fikk stort sett terningkast 3, men del 2 har blitt slaktet i hjemlandet.

Kjendisjournalist Peter Travers i Rolling Stone, en av de mer positive, byr på 2 av 4 stjerner, og føler 2,5 «overfladiske» timer føles som fem episoder dratt ut til en film, mens Entertainment Weeklys kvinnelige anmelder byr på karakteren C- og mener den er for «lang og meningsløs».

1,5 stjerner er vurderingen til Boston Globe, som synes den første Sex and the City var morsom selv om den var dårlig, men for å la seg underholde av oppfølgeren må man ifølge avisen være «like hjernedøde som alle på lerretet».

– En krenkelse mot minnet om en dyktig skrevet serie og feiringen av vennskap, og en dask i ansiktet til de fire venninnene og en fornærmelse mot muslimer, mener USA Today om «den smakløse» filmen som blant annet foregår i De forente arabiske emirater.

Roger Ebert i Chicago Sun-Times går for 1 stjerne og sier damene nå blir presentert som om «de lever i en verden hvor det sjeldent kreves tre setninger på rad», mens New York Post går for overskriften «Sucks in the City» og lurer på om Lindsay Lohan har hjulpet manusforfatteren.

Wall Street Journal gir den 1 av 10 stjerner.
– Ekte følelser lurer under overflaten (…), men likevel er det ved overflaten filmen befinner seg, som en gammel ubåt med døde batterier.

Norske anmelderes slakt får slippe til denne uken, akkompagnert av snappy overskrifter. Sex and the City 2 har norgespremiere på fredag.

Se video fra New York-premieren og trailere:

Sex and the City: Alicia tolker 80-tallsblondine

Les mer