Hopp til hovedinnhold
Bergensrapperen forteller om sitt nye album Det Lille Ingenting (Sony)

EMIR brekker ned Det lille ingenting 🔥

EMIR alias Onge Sushi Mane ble kjent som halvparten av Sushi x Kobe, men de siste årene har rapperen skapt et navn for seg selv.

Bergenseren er heller ikke en som hviler på laurbærene. Det Spellemanns-vinnende debutalbumet Mer av deg kom ut for ett år siden, og nå er altså Emir klar med en ny studioutgivelse.

Det lille ingenting forteller historier om alt fra kjærlighet til ensomhet.

26-åringen har også fått med seg et greit stjernelag på plata. Blant gjestene finner vi Lars Vaular, OnklP og Arif.

Les vår prat med godgutten nedenfor.

Var den «vanskelige andre plata» like tøff å takle som uttrykket skal ha det til?

– Det var egentlig ikke så vanskelig, jeg gikk inn i en ganske intens prosess med en gang vi begynte å jobbe med det, så det føltes bare veldig bra å være i gang igjen!

Hva er det lille ingenting?

– Litt forskjellig, noen ganger føler man seg selv for liten, andre ganger er det verden rundt deg som føles liten. Det er jo en slags oppfølger til Mer av deg, så det føltes også riktig å kalle albumet det.

Hvordan er det å følge opp Mer av deg

– Ganske digg ass, alt føles som det har gått relativt fort.

Du sier du forteller historier på albumet, hvilken historie var vanskeligst å dele? 

– Mmmm, tror egentlig ikke det var noen historier som er vanskelig å dele, har utlevert meg ganske mange ganger før, så det er ikke så mye for meg som er «vanskelig» å dele. 🙂

Rå produksjon på platen. Hvordan er det å jobbe med Lucas Nord for andre gang? 

– Det er kanskje derfor det har gått så fort, siden vi jobber så sykt bra sammen og det føles veldig naturlig for oss. Jella bra, veldig glad i han asssså. <3

Var det gøy å jobbe med Lars Vaular?

– Ja faen det var skikkelig gøy for meg å få jobbe med den artisten jeg har typ vokst opp med å høre på. En stor ære for min del. <3

Drømmer du om en til Spellemann?

– Haha, ja seff. Musikkåret 2k19 er ganske drøyt med hva som har blitt sluppet, så tror nok konkurransen er forbanna drøy i år.

Hva er planene fremover?

– Lage mer musikk, feire jul og ha det fett. 😀

View this post on Instagram

tb luftslott innspilling:)

A post shared by EMIR (@ongesushimane) on

EMIR om Det Lille Ingenting – låt for låt:

«Sidelinjen»

– Dette er introen på platen som jeg mekket med gode gamle Coucheron, den ble egentlig ganske random til. Vi skulle gjøre ferdig en annen låt, så viste han meg beaten og jeg spilte inn med en gang typ.

«Midnight Rave» feat. Arif

– Det var en ganske annerledes prosess på denne også, Lucas hadde en Arif-skisse som jeg digget såpass at jeg la et vers på. Senere spurte vi om det var kool for Arif, og han likte det jeg hadde puttet på, så var det egentlig bankers.

730.no hadde premier på videoen til låta, som for øvrig er laget av Also Known As, og du kan lese mer om både sangen og samarbeidet her.

«Døren er låst»

– Dette er faktisk et vers jeg hadde på «Do or die», men det ble litt for langt med både OnklP sin del og mitt andre vers, så da bare mekker man en mata interlude. 😛

«Luftslott»

– «Luftslott» handler i stor grad om å reise veldig mye og føle at man er i en slags boble hvor man sjeldent får ro. Ting og hendelser flyr fort forbi og du er aldri heller helt fokusert på de rette tingene. Alt det maset som følger med til disse situasjonene og litt forventningene alle har til deg til en hver tid, er det jeg prøver få litt ro og fred fra.

«Forsvinner» feat. Lars Vaular

– Fun fact, Unge Beirut hadde faktisk et dritbra vers på den, men det ble litt mye med både Lars og Unge Beirut så jeg måtte velge. 🙁

View this post on Instagram

helf n welf

A post shared by EMIR (@ongesushimane) on

«Do or Die interlude»

– Her er det Lucas som har gjort nokke magi å mekket en digg liten pauselåt. <3

«Do or die» Feat. OnklP & Indio

– En fun fact om denne låten er at jeg traff en kis fra Paris i LA da jeg var der i vinter, vi ble gode kompiser, og det viste seg hadde han en kjæreste fra Stockholm og at han e jella go artist i tillegg. Så da jeg dro til Stockholm for å gjøre ferdig albumet med Lucas, var han på besøk. Jeg fikk han til å synge på norsk hehe, og jeg tror jeg faktisk sang på engelsk først og boom, en OnklP-feature senere var låten done!

«Det Lille Ingenting»

– Tittelsporet på platen var faktisk en av de første låtene vi lagde i Oslo i vinter. Jeg husker at jeg hadde en bad case of vinterdepresjon og dette er typ resultatet!

kos dokker <33333

Hør hele Det Lille Ingenting her: 

Se også ♫ Dutty Dior brekker ned 🦋

Nyeste saker fra 730.no

Les mer