Hopp til hovedinnhold
Lord Jamar fra Brand Nubian på YO! MTV Raps 30 års jubileum i New York i 2018. Fem år før det startet han en beef med Eminem, som fortsatt gjelder i 2020 (Nicholas Hunt/Getty, Interscope/Universal)

Eminem kommenterer beefen med Lord Jamar – se video

I årevis har Eminem beefet med Lord Jamar fra Brand Nubian.

Det startet med at New York-veteranen sa at han ikke kan relatere til musikken til Eminem, som han kaller «en gjest i huset til hip-hop».

Em disset Lord Jamar fra scenen i Oslo i sommer og disser ham på «Fall».

Nå sier Marshall Mathers at han er enig i at han som hvit rapper er en gjest i den svarte musikksjangeren.

– Det som er morsomt med hele denne beefen med en viss person [Lord Jamar]… Jeg sa aldri at jeg ikke var en gjest, sier Eminem til Crooked Corner med KXNG Crooked alias Crooked I.

– Jeg er absolutt en gjest. Jeg sa aldri at jeg ikke var det. Jeg sa aldri at jeg var kongen av noe som helst. Jeg vil aldri bli kongen av hip-hop. Hvem er kongen av hip-hop? Finnes det en konge av hip-hop?

Se KXNG Crooked alias Crooked I sitt intervju med Eminem:

(I intervjuet, som er deilig rapnerd-prat, sier Eminem at LL Cool J er hans favorittrapper gjennom tidene…  (Selv om LL ikke nevnes på Eminems topp 9 på «Till I Collapse»?) At han følte at Treach fra Naughty By Nature var så bra at Em holdt på å slutte med rap… Og at unge YBN Cordae er den neste store.)

Lord Jamar var kjapp til å ta til Twitter og adressere intervjuet.

– Jeg antar at hans EGO ikke ville tillate ham å si «Lord Jamar hadde rett hele tiden og jeg dreit meg ut ved å gå etter ham slik jeg gjorde. Unnskyld. Jeg er en gjest i huset til hip-hop», skriver det 51 år gamle Brand Nubian-medlemmet om Eminem.

Hans konklusjon er klar.

– Hvite folk er gjester i huset til hip-hop som svarte folk bygget.

På Eminems «Fall» fra Kamikaze blir Lord Jamar kalt en klovn som ikke kan fortelle Em noe om kulturen.

– And far as Lord Jamar, you better leave me the hell alone / or I’ll show you an Elvis clone / walk up in this house you own, thrust my pelvic bone / use your telephone and go fetch me the remote / put my feet up and just make myself at home / I belong here, clown, don’t tell me ’bout the culture…

Han fortsetter å gå etter Lord Jamar på «I Will» fra årets album Music to Be Murdered By, hvor han drar inn Kool G Rap, Rakim og Run-DMC. Han minner om at disse veteranene er mye større.

– Been claiming rap when it’s not yours / if it was anyone’s house, G Rap and Rakim would be havin’ you mop floors / Run-DMC would be havin’ you cleanin’ sinks / yeah, your group was off the chain but you were the weakest link

Eminem sier at Brand Nubian var en rå gruppe, men at de to andre gutta – Grand Puba og Sadat X – var bedre enn Lord Jamar.

Her er Brand Nubians klassiker «Punks Jump Up To Get Beat Down» produsert av Diamond D:

Fun fact: På «White America» fra 2002 sier Eminem:

– Let’s do the math: if I was black, I woulda sold half

Se også:

I helgen dukket Drake opp midt i en TV-sending og snakket blant annet om The Notorius B.I.G.

Les mer