Hopp til hovedinnhold
SPYTTING > MUMLING (SHADY/AFTERMATH/INTERSCOPE/UNIVERSAL)

– Eminem frustrert over mumlerap

SPYTTING > MUMLING (SHADY/AFTERMATH/INTERSCOPE/UNIVERSAL)


Han er fortsatt en av verdens største artister (Telenor Arena-størrelse), men alle rappere over 45 år bør være litt bekymret. Vil folk fortsatt like låtene mine?


Den nye singelen til Eminem, Rick Rubin-produserte «Walk on Water», som han slapp på Taylor Swifts store dag lol, er – i skrivende stund – ikke i topp 50 i Norge (med Spotify som barometer). Mens han i hjemlandet foreløpig er på 19. plass, slått av blant andre Lil Pump og Lil Uzi Vert. (Migos-gutta har tre låter i topp 20.)


Dette forandrer seg trolig når flere begynner å like den 5 minutter lange låten, blant annet fordi Beyonce gjester.


Ironisk nok handler «Walk on Water» om hvor bekymret og usikker Em er når det kommer til sin musikk og status i dagens hip-hop-marked hvor (noen) tenåringer, som seg hør og bør, bygger opp gedigne fanbaser. (Pump og Uzi har allerede 10 mill Insta-følgere til sammen.)


Hva synes om Eminem om de unge såkalte mumlerapperne? Skal han bli en av de mange eldre artistene som klager over de nye unge artistene i sin sjanger?


– Folk snakket om at mumlerap var på vei opp og det var noe ved linjen «I walk on water, but only when it freezes» som traff en nerve, sier forfatter Malcolm Gladwell (som nylig nådeløst nok ba Gucci Mane liste sine topp 5 sanger fra hvite sangere lol)
i podcasten
Broken Record.


– For (Eminem) var det mer eller mindre et kultursjokk fordi det er en ny bølge med hip-hop som egentlig ikke gjelder for ham, legger 54 år gamle Rick Rubin til.– Han snakket nettopp om hva han følte. Jeg kunne se at han var frustrert over det.Marshall alias selverklærte Rap God gjester opptaket og gjentar at han er en «hip-hop-student», med blant andre Big L, Masta Ace, Big Daddy Kane, 2Pac, Ice-T, Jay-Z, Nas, AZ, The Notorious B.I.G., N.W.A., Wu-Tang Clan og Kool G Rap som sine helter. Detroit-superstjernen stilte nylig i Audio Two-t-skjorte.Fun fact: Eminem-partner Skylar Grey skrev og sang refrenget på den første versjonen av «Walk on Water». Før Beyonce angivelig ble overtalt av Jay-Z til å gjøre Skylars del. (B er selvsagt kreditert som låtskriver:)


Revival, Eminems første plate siden 2013s The Marshall Mathers LP 2, er av mange forventet å komme på fredag.
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer